Skip to main content
| Notaka

“Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων | Με το «σταγονόμετρο» βάζουν βενζίνη οι Ζακυνθινοί”.

 

Ανοδική είναι η τιμή στα καύσιμα από το τέλος του 2018 μέχρι και σήμερα. Συγκεκριμένα η τιμή της βενζίνης έχει κάνει άλμα 13,2 λεπτών, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να δυσκολεύονται να ανεφοδιάσουν το Ι.Χ. ή το δίκυκλο τους. Στα περισσότερα πρατήρια η τιμή της βενζίνης ξεπερνάει το 1,70 ευρώ το λίτρο!
Μάλιστα υπήρξε μια πτώση στην τιμή στα τέλη του Περασμένου Οκτώβρη, άλλα ήταν παροδική, καθώς άμεσα επέστρεψε στα προηγούμενα επίπεδα της, ενώ σε μερικές περιπώσεις αυξήθηκε κατακόρυφα.
Σύφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από το Πρατήριο Τιμών η γειτονική Κεφαλονιά φτάνει στα 1,70 ευρώ το λίτρο, με το νησί μας να είναι επίσης στα ίδια επίπεδα.
Οι πρατηριούχοι εκφράζουν την αισιοδοξία τους, ότι η αύξηση στην βενζίνη θα σταματήσει, ενώ εφιστούν την προσοχή στους καταναλωτές για τα βενζινάδικα που επιλέγουν.

«Βάζουμε ακόμα και 2-3 ευρώ για βενζίνη»
Δυστυχώς οι υψηλές τιμές έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τους συμπολίτες μας που προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους με μεγάλη δυσκολία. Όσοι τα καταφέρνουν, χρησιμοποιούν δίκυκλα για τις μετακινήσεις τους, ενώ αν χρειαστεί να βάλουν βενζίνη, μπορεί να ξοδέψουν μόνο 2-3 ευρώ.
Όπως λένε έχουν αλλάξει οι εποχές και για όσους έχουν Ι.Χ. είναι ιδιαίτερα δύσκολο να το συντηρήσουν και να το ανεφοδιάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα με καύσιμα. Μάλιστα όσοι μπορούν αποφεύγουν τις άσκοπες μετακίνησεις με το αυτοκίνητο τους.
Οι πρατηριούχοι από την μεριά τους είναι επίσης προβληματισμένοι και ελπίζουν ότι σύντομα θα πέσει η τιμή της βενζίνης και θα βελτιωθεί η κατάσταση στην αγορά.

Διονύσης Γιαννούλης – Ιδιοκτήτης πρατηρίου

«Δεν νομίζω να συνεχιστεί έτσι η κατάσταση. Βλέπω ότι οι τιμές διυλιστηρίου αρχίζουν να πέφτουν και ελπίζω να συνεχιστεί αυτό τις επόμενες ημέρες. Οι καταναλωτές πρέπει να είναι προσεκτικοί με τα καύσιμα που επιλέγουν. Να μην κοιτούν μόνο την τιμή, αλλά και την ποιότητα. Οι πολίτες πλέον βάζουν βενζίνη ακόμα και με πέντε ευρώ».

Δημήτρης Παπαδάτος

«Οι ανάγκες είναι πολλές και η τιμή της βενζίνης στα ύψη. Αυτοί που μας κυβερνούν δεν θέλουν να κάνουν κάτι για την υψηλή φορολογία των καυσίμων. Είναι απελπιστική η κατάσταση».

Κωνσταντίνος Κορφιάτης

«Εδώ δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε, κινούμαστε με τα πόδια. Είναι πολύ ακριβή η βενζίνη και συνέχεια, η τιμή παρουσιάζει άνοδο. Μόνο με μηχανάκια κυκλοφορούμε στην πόλη, αλλά και εκτός… Που να κυκλοφορήσεις με αυτοκίνητο; Και 2-3-4 ευρώ δίνουν για βενζίνη. Σε αυτό το σημείο μας έχουν φέρει».

imerazante.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!