Skip to main content
| Notaka

“Η Shell αποφάσισε να αποχωρήσει από το έργο Baltiski LNG”.

 Î— Shell αποφάσισε να αποχωρήσει από το έργο Baltiski LNG

Η βρετανο-ολλανδική πετρελαϊκή εταιρεία Shell θα αποχωρήσει από το έργο κατασκευής του εργοστασίου Baltiski LNG, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας στην Ρωσία Σεντερίκ Κρέμερς, μετά την απόφαση της Gazprom να αλλάξει την φιλοσοφία υλοποίησης του έργου, η οποία αποσκοπεί να ενσωματώσει στην ίδια μονάδα το εργοστάσιο υγροποιημένου φυσικού αερίου Baltiski LNG με το εργοστάσιο επεξεργασίας φυσικού αερίου που βρίσκεται στο λιμάνι Ουστ Λουγκά.

“Μετά την ανακοίνωση που έκανε η Gazprom στις 29ς Μαρτίου, ότι έκανε την τελική της επιλογή για την κατασκευή του έργου Baltiski LNG, αποφασίσαμε να μη συμμετέχουμε στο εν λόγω έργο” δήλωσε ο Κρέμερς, προσθέτοντας ότι “η απόφαση αυτή δεν θα επηρεάσει τα άλλα έργα που έχουμε αναλάβει από κοινού με την Gazprom, τα οποία υλοποιούνται στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας που ξεκίνησε μεταξύ των δύο εταιρειών το 2015”.

Το 2015 η εταιρεία Shell ήταν ο μοναδικός εταίρος της Gazprom στο έργο Baltiski LNG και το 2018 ξεκίνησε η εκπόνηση της τεχνικής μελέτης που αφορούσε την κατασκευή του. Αχικά η Shell είχε εκτιμήσει ότι το εργοστάσιο Baltiski LNG, θα μπορούσε να παράγει 10 εκ. τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου ετησίως με την προοπτική να αυξηθεί στους 13 εκ τόνους.

Τον Μάρτιο η Gazprom, άλλαξε την φιλοσοφία της για το έργο, το οποίο προβλέπει τώρα την πλήρη ενσωμάτωση του εργοστασίου Baltiski LNG, και του εργοστασίου επεξεργασίας φυσικού αερίου.

Το Baltiski LNG, είναι εργοστάσιο παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου που βρίσκεται στην περιοχή του Λένιγκραντ, στο λιμάνι Ουστ Λουγκά. Το εργοστάσιο προσβλέπει να προωθήσει το προϊόν του στις αγορές φυσικού αερίου που βρίσκονται σε χώρες του Ατλαντικού, της Μέσης Ανατολής, της Νότιας Ασίας, όπως και σε χώρες της Βαλτικής Θάλασσας και των βόρειων Θαλασσών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!