Skip to main content
| Notaka

“Ο Τραμπ πρέπει να διαλέξει: Συμπιεσμένες τιμές πετρελαίου, ή Ιράν;”.

 ÎŸ Τραμπ πρέπει να διαλέξει: Συμπιεσμένες τιμές πετρελαίου, ή Ιράν;

Η προθεσμία για την κυβέρνηση των ΗΠΑ να αποφασίσει εάν θα παρατείνει τις απαλλαγές από τις κυρώσεις που χορηγούνται στους αγοραστές ιρανικού πετρελαίου είναι πλέον λιγότερο από ένα μήνα μακριά και ο πρόεδρος Donald Trump αντιμετωπίζει μια δύσκολη απόφαση: Αναμφισβήτητα θέλει να αυξήσει την πίεση σε αυτό το κράτος του Περσικού Κόλπου, αλλά με αυτόν τον τρόπο διακινδυνεύει να πυροδοτήσει τις τιμές του πετρελαίου και, μαζί τους, τις πολύ σημαντικές τιμές του φυσικού αερίου σε χώρες αιχμής.

Ο Brian Hook, ειδικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για το Ιράν, πιστεύει ότι οι συνθήκες της αγοράς πετρελαίου είναι καλύτερες φέτος από ό,τι το 2018 για την επιτάχυνση του στόχου του «μηδενισμού όλων των αγορών ιρανικού αργού», όπως είπε στους δημοσιογράφους την περασμένη εβδομάδα. Αλλά οι αριθμοί λένε μια άλλη, διαφορετική ιστορία.

Αυτή η εξέλιξη θα κάνει πιο δύσκολο για τον Trump το να κρατήσει μια σκληρή στάση στους υπόλοιπους αγοραστές του πετρελαίου του Ιράν.

Η τιμή του αργού αυξήθηκε σχεδόν 50% από τα Χριστούγεννα, με τα WTI (μεσοπρόθεσμα συμβόλαια δυτικού Τέξας) να ξεπερνούν τα 62,50 δολ. το βαρέλι την περασμένη εβδομάδα, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά κατά τους τελευταίους πέντε μήνες. Οι τιμές της βενζίνης στο λιανικό εμπόριο είναι επίσης σε εξαιρετικά επίπεδα. Τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Ενέργειας δείχνουν ότι οι τιμές του φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά 18% από τα τέλη Φεβρουαρίου, φέρνοντάς τες και πάλι εκεί που ήταν αυτή τη εποχή το περασμένο έτος.

pathfrom_zero.png

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!