Skip to main content
| Notaka

“Εν μέσω αισιοδοξίας, το πετρέλαιο παραμένει κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι”.

 Î•Î½ μέσω αισιοδοξίας, το πετρέλαιο παραμένει κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι

Το πετρέλαιο σταθεροποιήθηκε κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο, επίπεδο που δεν παραβιάστηκε από τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς η έκπληξη των αμερικανικών αποθεμάτων αργού έδειξε ότι οι αγορές παρέμειναν επαρκώς εφοδιασμένες.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent, που αποτελούν διεθνή δείκτη αναφοράς, κάλυψαν τις αρχικές ζημίες κι αυξήθηκαν κατά 0,4%. Τα αμερικανικά αποθέματα αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κι έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Energy Information Administration την Τετάρτη, με αύξηση 7,24 εκατ. βαρελιών που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών και των εταιρειών του κλάδου. Ωστόσο, η αισιοδοξία ότι οι Η.Π.Α. και η Κίνα έχουν πλησιάσει ακόμα περισσότερο σε μια εμπορική συμφωνία έδωσε ώθηση στις τιμές.

Το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο περίπου 30% στο Λονδίνο φέτος, ενώ διευρύνεται η σύμπτωση στην άποψη ότι ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών (ΟΠΕ΅Κ) και οι σύμμαχοί του θα φτάσουν σε μια νέα συμφωνία περιορισμού της παραγωγής.

Οι μη προγραμματισμένες απώλειες αποθεμάτων από το Ιράν και τη Βενεζουέλα καθιστούν όλο και πιο «σφιχτή» την αγορά. Όμως, καθώς τα σύννεφα παραμένουν στην παγκόσμια οικονομία και μια νέα πλημμυρίδα από σχιστολιθικό πετρέλαιο εμφανίζεται, προερχόμενη από τις ΗΠΑ, η άνοδος της τιμής δεν κατάφερε να φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα του περασμένου έτους.

newmoney.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!