Skip to main content
| Notaka

12:22 “Επαναφορά του αγωγού πετρελαίου από Ιράκ ζήτησε ο Λίβανος”.

 

Tην αποκατάσταση του πετρελαιαγωγού μεταξύ του Ιράκ και του Λιβάνου, ο οποίος έπαψε να λειτουργεί κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταξύ Ιράν και Ιράκ πριν από περισσότερα από 30 χρόνια, ζήτησε ο  Πρόεδρος του Λιβανέζικου Κοινοβουλίου Nabih Berri, κατά την τετραήμερη επίσκεψή του στη Βαγδάτη, στη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ιράκ Barham Salih.

«Συζητήσαμε για τις επενδύσεις του Λιβάνου στο Ιράκ και ειδικά για το θέμα των εγκαταστάσεων πετρελαίου μεταξύ Κιρκούκ και Τρίπολης, θέμα στο οποίο πρέπει να επιστρέψουμε», δήλωσε o Berri, σύμφωνα με αραβικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, ο Λιβανέζος αξιωματούχος ζήτησε από το Ιράκ να στείλει Υπουργό στην Βηρυτό για να επανεξετάσει το θέμα του αγωγού.

Τον Ιανουάριο, ο Υπουργός Ενέργειας του Λιβάνου Cesar Abi Khalil υπέγραψε σύμβαση που επιτρέπει στη ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft να αποκαταστήσει, να επεκτείνει και να λειτουργήσει εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου στην Τρίπολη.

Η εταιρεία έχει επίσης υπογράψει συμφωνία με την Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν, για να διερευνήσει τομείς συνεργασίας στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Μπερί συνεχάρη το Ιράκ για τη νίκη του απέναντι στον εξτρεμισμό, σύμφωνα με το ΝΝΑ, και είπε ότι «το Ιράκ και ο Λίβανος νίκησαν το Ισραήλ και την τρομοκρατία».

Ο κ. Halbousi, από την πλευρά του, είπε ότι το κύριο ζήτημα που έπρεπε να αντιμετωπίσει η χώρα είναι η Παλαιστίνη, τονίζοντας την «άρνησή της για την πρόσφατη αμερικανική απόφαση να αναγνωρίσει τα Συριακά Υψώματα του Γκολάν ως τμήμα της σιωνιστικής οντότητας».

sigmalive.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!