Skip to main content
| Notaka

16:00 “Μια ανάσα από τα 70 δολάρια το πετρέλαιο”.

 ÎœÎ¹Î± ανάσα από τα 70 δολάρια το πετρέλαιο

Σερί ανόδου για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου, ωθώντας το μπρεντ κοντά στα υψηλά 5μήνου ή στα 70 δολάρια ανά βαρέλι, με στήριξη από τη μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ αλλά και τις αμερικανικές κυρώσεις, γεγονότα που επισκιάζουν τα στοιχεία για απροσδόκητη άνοδο των αμερικανικών αποθεμάτων «μαύρου χρυσού».

Το προθεσμιακό συμβόλαιο του διεθνούς προέλευσης μπρεντ ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 38 σεντς ή κατά 0,55% στα 69,75 δολ/βαρέλι, ενώ στις πρωινές συναλλαγές έφτασε και τα 69,96 δολ. που είναι και το υψηλότερο επίπεδο από τις 12 Νοεμβρίου.

Το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά 20 σεντς ή 0,32% στα 62,78 δολ/βαρέλι, ήτοι στο υψηλότερο σημείο από τις 7 Νοεμβρίου.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν βρει στήριξη στο μεγαλύτερο μέρος του 2019 στις προσπάθειες του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του όπως η Ρωσία, να μειώσουν την παραγωγή, δεσμευόμενοι να κρατήσουν την προμήθεια μαύρου χρυσού γύρω στο 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα για φέτος.

Η προμήθεια από τις χώρες του ΟΠΕΚ υποχώρησε σε χαμηλό τεσσάρων ετών τον Μάρτιο, ενώ η παραγωγή στη Ρωσία έπεσε στα 11,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον περασμένο μήνα – υπολείπεται ωστόσο του στόχου της χώρας αναφορικά με την συμφωνία για προμήθεια πετρελαίου.

newmoney.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!