Skip to main content
| Notaka

08:04 “Λαθρεμπόριο καυσίμων: 16 εκατ. βεβαίωσαν οι τελωνειακές αρχές”.

 

Ερώτηση Γ. Αμυρά για τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα εισέπραττε τεράστια ποσά από την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.

Λαθρεμπόριο καυσίμων: 16 εκατ. βεβαίωσαν οι τελωνειακές αρχές | tanea.gr

Mόλις 16 εκατομμύρια ευρώ ήταν το συνολικό ποσό προστίμων για λαθρεμπόριο καυσίμων που βεβαίωσαν οι τελωνειακές αρχές της χώρας κατά το έτος 2018, ενώ παραμένει άγνωστο το ποσό που πραγματικά εισπράχθηκε από το ελληνικό Δημόσιο.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση του υπουργείου Οικονομικών στον ανεξάρτητο βουλευτή Γιώργο Αμυρά μετά τις επανειλημμένες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις του με τις οποίες ζητούσε επιμόνως από την κυβέρνηση απολογιστικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των ελεγκτικών μηχανισμών έναντι του εκτεταμένου λαθρεμπορίου καυσίμων που ανθεί στην Ελλάδα.

«Θυμάστε τα τρία δισ. ευρώ που υποσχόταν προεκλογικώς ο κ. Τσίπρας από την πάταξη του λαθρεμπορίου; Από τo 2015 έως σήμερα η κυβέρνησή του εισέπραξε όλα κι όλα 12 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μια κυβέρνηση μεγάλης ανικανότητας!» σχολίασε ο Γιώργος Αμυράς.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις του υπουργείου Οικονομικών σε κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, το έτος 2015 εισπράχθηκαν μόλις 5 εκατ. ευρώ, το 2016 εισπράχθηκαν 3,8 εκατ. ευρώ, το 2017 μόνο 3,1 εκατ. ευρώ ενώ για το 2018 το υπουργείο Οικονομικών δεν γνωστοποίησε κανένα στοιχείο.

tanea.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!