Skip to main content
| Notaka

14:46 “Πατραϊκός : 140 εκ. βαρέλια πετρελαίου στο…περίμενε.Η Πάτρα χάνει 20 εκ. ευρώ το χρόνο και 1200 θέσεις εργασίας”.

 

Σε σκωτσέζικο ντους υποβάλλεται η Πάτρα και η υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα, σε ότι αφορά την έναρξη των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην άντληση περισσοτέρων από 140 εκατομμύρια βαρέλια Πετρελαίου, μόνο από το κοίτασμα του πατραϊκού.

Η καθυστέρηση που παρατηρείται στη διαδικασία των προ απαιτούμενων σε συνδυασμό με τη διαμόρφωση σκηνικού ανασφάλειας σε κατοίκους της περιοχής ως προς τη χρησιμότητα της γεώτρησης , έρχονται να αποτελέσουν ένα εκρηκτικό μείγμα, το οποίο ουσιαστικά απειλεί για μία ακόμα φορά να οδηγήσει στις καλένδες την ημερομηνία που τα τρυπάνια θα πιάσουν δουλειά.

Αυτό σε πραγματικούς αριθμούς συνεπάγεται την απώλεια σε ετήσια βάση περισσοτέρων από 20 εκατομμύρια ευρώ για την τοπική αυτοδιοίκηση δηλαδή τους εμπλεκόμενους δήμους της περιοχής και απώλεια 300 άμεσα θέσεων εργασίας και άλλων 900 θέσεων εργασίας από την απασχόληση εργατικού δυναμικού σε επιχειρήσεις δορυφόρους που θα δραστηριοποιούνται σε σχέση με το αντικείμενο.

Ενδεικτικό του σκηνικού που έχει διαμορφωθεί και απειλεί να τινάξει στον αέρα το σχεδιασμό είναι και το γεγονός , ότι την  ίδια ώρα συγκεκριμένα κέντρα μ  όχημα οικολογικές οργανώσεις επιχειρούν να διαμορφώσουν αρνητικό κλίμα, ποιέζοντας και προς την πλευρά την κυβέρνηση, η οποία δεν θέλει τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να χαλάσει τις σχέσεις της με τους οικολόγους και τις οικολογικές κινήσεις.

Ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών ,με αντικείμενο τον τομέα των υδρογοναθράκων, Αβραάμ Ζελιλίδης, μιλώντας στο patrastimes.gr  αποκάλυψε, πως οι ίδιοι κύκλοι που πριν από λίγα χρόνια κατεύθυναν την τοπική κοινωνία ενάντια στα αιολικά πάρκα και τις ανεμογεννήτριες, με όχημα την οικολογία, κατά ένα  περίεργο τρόπο προκαλούν πανικό κυρίως στον επιχειρηματικό κόσμο στην Αχαΐα και τα νησιά του Ιονίου, που κατά κύριο λόγο δραστηριοποιείται στον τουριστικό κλάδο και προτείνουν αντί για την άντληση του πετρελαίου, ανεμογεννήτριες και αιολικά πάρκα.

Πηγή: patrastimes.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!