Skip to main content
| Notaka

08:31 “Οι προβλέψεις τεσσάρων κορυφαίων traders για την τιμή του πετρελαίου Brent το δεύτερο εξάμηνο του 2019”.

 ÎŸÎ¹ προβλέψεις τεσσάρων κορυφαίων traders για την τιμή του πετρελαίου Brent το δεύτερο εξάμηνο του 2019

Glencore, Gunvor, Vitol , Trafigura βλέπουν άνοδο της τιμής πάνω από τα 60 δολάρια έως και τα 80 δολάρια

Τέσσερις από τους μεγαλύτερους traders παγκοσμίως  αναμένουν ότι η τιμή του πετρελαίου του Brent το 2019 θα παραμείνει σε μεγάλο βαθμό στα 60 δολάρια το βαρέλι με ελαφρά άνοδο κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους λόγω μιας «σφικτής» αγοράς,  σύμφωνα με δηλώσεις τους στο περιθώριο της Παγκόσμιας Διάσκεψης Κορυφής για τα Commodities των FT.
Ο επικεφαλής του τομέα πετρελαίου της Glencore, Alex Beard, αναμένει ότι το Brent θα παραμείνει στα 60 δολάρια , ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Gunvor Torbjorn Tornqvist εκτιμά τα $ 60 για χαμηλά με υψηλό $ 70 με βαρέλι.
“Νομίζω ότι (οι Σαουδάραβες) θέλουν να δουν την τιμή του πετρελαίου εκεί όπου βρίσκεται και όχι χαμηλότερα”, δήλωσε ο Tornqvist σύμφωνα με το Reuters.
“Τα βασικά στοιχεία θα ασκήσουν πιέσεις στην αγορά τους ερχόμενους μήνες καθώς η ικανότητα διύλισης επανέρχεται ηλεκτρονικά από την ανάκαμψη και τη νέα παραγωγική ικανότητα που θα προκύψει αργότερα μέσα στο έτος, έτσι ώστε να διατεθεί αργότερα στην αγορά. Το αμερικανικό σχιστολιθικό  αυξάνεται, αλλά παραμένει σε κάποιο βαθμό πιεσμένο. “
Ο  επικεφαλής της Vitol, Russell Hardy να αναφέρει ότι αναμένεται ότι η τιμή του πετρελαίου να  κυμανθεί από $ 60- $ 80 το βαρέλι για το 2019.
Η οργάνωση των χωρών εξαγωγής πετρελαίου θα θέσεις ένα ανώτατο όριο στις τιμές, δήλωσε ο Hardy, καθώς η ομάδα δεν θα ήθελε να δει την τιμή να υπερβεί τα 80 δολάρια το βαρέλι από  τον φόβο υποχώρησης της ζήτησης. Ο ΟΠΕΚ πρόκειται να συναντηθεί τον Ιούνιο για να συζητήσει εάν θα διευρύνει τις περικοπές της παραγωγής.
Πέρυσι, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε σημαντικά μετά από ένα τετραετές υψηλό, σχεδόν 87 δολαρίων το βαρέλι, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες χορήγησαν απαλλαγές σε ορισμένους εισαγωγείς ιρανικού αργού πετρελαίου.
Οι απαλλαγές αυτές πρόκειται να λήξουν τον Απρίλιο, αλλά οι traders δεν βλέπουν το Ιράν να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην τιμή, αναμένοντας την ανανέωση ορισμένων εξαιρέσεων.
“Η προσωπική μου εικασία είναι ότι (η Ουάσιγκτον) θα ανανεώσει μερικούς από αυτούς και υποψιάζομαι ότι κάποιοι που έχουν τις απαλλαγές δεν θα τους ζητήσουν”, δήλωσε ο Beard της Glencore κατά την διάρκεια του συνεδρίου.
Ο Hardy της Vitol δήλωσε στη διάσκεψη ότι αναμένεται να υπάρξει λιγότερη ιρανική διαθεσιμότητα αργού το Μάιο.
Τη Δευτέρα, η Trafigura ανακοίνωσε ότι το σημερινό επίπεδο των 66-67 δολ. το βαρέλι φαινόταν λογικό, με πιθανή άνοδο αργότερα το χρόνο, αλλά ότι μια ασθενέστερη μακροοικονομική προοπτική θα παρείχε ένα όριο στα κέρδη. 

worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!