Skip to main content
| Notaka

07:01 “Η νέα παγκόσμια καινοτομία του Όσλο στην ηλεκτροκίνηση – Τα ταξί στο επίκεντρο”.

 Î— νέα παγκόσμια καινοτομία του Όσλο στην ηλεκτροκίνηση - Τα ταξί στο επίκεντρο

Από το 2023, όλα τα ταξί στο Όσλο θα πρέπει να εκπέμπουν μηδενικές εκπομπές ρύπων καθώς επίσης και όλα τα αυτοκίνητα έως το 2025
Η πρωτεύουσα της Νορβηγίας, το Όσλο θα γίνει η πρώτη πόλη στον κόσμο που θα εγκαταστήσει ασύρματα συστήματα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων ταξί ελπίζοντας να κάνει την επαναφόρτιση αρκετά γρήγορη και αποδοτική, σύμφωνα με το reuters.
Ειδικότερα, η φιλανδική εταιρεία Fortum θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία επαγωγής με πλάκες φόρτισης. Αυτές θα είναι εγκατεστημένες στο ειδικό έδαφος και θα συνδέονται με τους δέκτες που θα είναι εγκατεστημένοι στο όχημα.
Υπενθυμίζεται ότι από το 2023, όλα τα ταξί στο Όσλο θα πρέπει να εκπέμπουν μηδενικές εκπομπές ρύπων καθώς επίσης και όλα τα αυτοκίνητα έως το 2025.
Μεταξύ άλλων κρατών, η Βρετανία και η Γαλλία έχουν παρόμοιους στόχους για το 2040.
Η Νορβηγία έχει το υψηλότερο ποσοστό ιδιοκτησίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως, εν μέρει χάρη σε μακροπρόθεσμα προνόμια όπως δωρεάν ή μειωμένα διόδια, σημεία στάθμευσης και χρέωση. Πέρυσι, σχεδόν ένα στα τρία νέα αυτοκίνητα που πωλήθηκαν ήταν ηλεκτρικά.
Με μόλις πέντε εκατομμύρια άτομα, η Νορβηγία αγόρασε 46.143 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπαταρίας το 2018, καθιστώντας τη μεγαλύτερη αγορά στην Ευρώπη, έναντι της Γερμανίας με 36.216 και της Γαλλίας με 31.095, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων.

worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!