Skip to main content
| Notaka

08:15 “Η Βενεζουέλα αναστέλλει τις εξαγωγές πετρελαίου προς την Ινδία”.

 Î— Βενεζουέλα αναστέλλει τις εξαγωγές πετρελαίου προς την Ινδία

Ρωσία και Κίνα είναι πλέον οι κύριοι εξαγωγικοί προορισμοί
Η Βενεζουέλα έχει αναστείλει τις εξαγωγές πετρελαίου της στην Ινδία και θεωρεί τη Ρωσία και την Κίνα ως τους κύριους εξαγωγικούς προορισμούς της, ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας του Αζερμπαϊτζαν την Τρίτη 19/3/2019, επικαλούμενο τον υπουργό πετρελαίου της Βενεζουέλας.
Το υπουργείο Αζερμπαϊτζάν εξέδωσε την ανακοίνωση την Τρίτη μετά τις συνομιλίες στο Μπακού μεταξύ του υπουργού Ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν του υπουργού πετρελαίου της Βενεζουέλας και του προέδρου της κρατικής εταιρείας πετρελαίου PDVSA, Manuel Quevedo.
“Στη συνεδρίαση … δήλωσε ο Quevedo προκειμένου να αποφευχθεί μια απότομη μείωση, εφαρμόζονται διάφορα μέτρα και η διαφοροποίηση της εξαγωγικής αγοράς βρίσκεται σε εξέλιξη”, ανέφερε η ανακοίνωση.
“Η Ρωσία και η Κίνα θεωρούνται ως οι κύριοι προορισμοί λόγω της αναστολής των εξαγωγών πετρελαίου προς την Ινδία”.
Η ινδική αγορά υπήρξε καθοριστική για την οικονομία της Βενεζουέλας, επειδή ήταν ιστορικά ο δεύτερος μεγαλύτερος πελάτης που πληρώνει μετρητά για το αργό  της χώρας του ΟΠΕΚ, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μεγάλες κυρώσεις στη βιομηχανία πετρελαίου της Βενεζουέλας και πίεσαν την Ινδία να σταματήσει να αγοράζει πετρέλαιο της Βενεζουέλας.
Ο ΟΠΕΚ και άλλοι υπουργοί πετρελαίου συναντήθηκαν στο Μπακού σε συνομιλίες για το Σαββατοκύριακο..

www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!