Skip to main content
| Notaka

“Χαμεϊνί: Οι ΗΠΑ θα υποστούν την πιο σοβαρή ήττα στην ιστορία τους από το Ιράν”.

 Î™ÏÎ±Î½Î­Ï‚ περνούν μπροστά από γκράφιτι που απεικονίζει τον Ανώτατο Ηγέτη της χώρας στην Τεχεράνη

O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο πρόσφατα επανέλαβε την πρόθεση της Ουάσιγκτον να μειώσει τις εξαγωγές αργού πετρελαίου του Ιράν «στο μηδέν όσο πιο γρήγορα το επιτρέψουν οι συνθήκες της αγοράς».

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Χαμεϊνί κάλεσε τη χώρα του να προχωρήσει στη «μέγιστη κινητοποίηση» των πόρων και των δυνατοτήτων της ώστε να αντιμετωπίσει την αμερικανική, ισραηλινή και ευρωπαϊκή επιθετικότητας εναντίον της χώρας του.

«Οι εχθροί, δηλαδή οι ΗΠΑ και οι Σιωνιστές, κινητοποίησαν σήμερα όλες τις δυνατότητές τους και τις εξοπλιστικές τους ικανότητες εναντίον του ιρανικού έθνους · και στην περιφέρεια, η Δύση και οι Ευρωπαίοι δείχνουν με κάποιο τρόπο την εχθρότητά τους προς το Ιράν», δήλωσε ο Χαμεϊνί σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Σχολιάζοντας τις προσπάθειες των ΗΠΑ να βάλουν στο στόχαστρο την Τεχεράνη με τις «πιο σκληρές» κυρώσεις της, ο ανώτατος ηγέτης προειδοποίησε ότι οι «εχθρικές πιέσεις» θα αντιμετωπίζονται με μια ισχυρή αντίδραση από το Ιράν.

«Έχουν ξεκινήσει μια μεγάλη επίθεση εναντίον του Ιράν, αλλά αν προχωρήσουμε στη μέγιστη κινητοποίηση των εξοπλιστικών μας ικανοτήτων και δυνατοτήτων, με τη Χάρη του Θεού, θα κάνουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες να υποστούν την πιο σοβαρή ήττα στην ιστορία τους», δήλωσε ο Χαμενεΐ.

Μιλώντας, τέλος, για τη στρατηγική αντιμετώπισης των προκλήσεων που αντιμετωπίζει το Ιράν από τις ΗΠΑ, ο Χαμενεΐ υπενθύμισε ότι η Τεχεράνη έχει μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση αυτής της πίεσης και ζήτησε «δημιουργική» και «συνετή» σκέψη στην αντιμετώπιση των αντιπάλων της χώρας.

sputniknews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!