Skip to main content
| Notaka

09:49 “Δ. Σαμαράς: Η Β. Ελλάδα κόμβος στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης”.

 

Οι εναλλακτικές λύσεις μεταφοράς του φυσικού αερίου σε περιοχές όπου μέχρι πρότινος δεν ήταν προσβάσιμες από το Δίκτυο του Φυσικού Αερίου, παρουσιάστηκαν στο συνέδριο που συνδιοργάνωσε το Ενεργειακό Βήμα Νοτιοανατολικής Ευρώπης και το ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, στην αίθουσα του ΤΕΕ στη Λάρισα. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, αναλύθηκαν και παρουσιάστηκαν από τις εταιρείες Διανομής τα αναπτυξιακά τους σχέδια για την πορεία του Φυσικού Αερίου στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Εταιρειών «Σαμαράς & Συνεργάτες» κος Δημήτρης Σαμαράς, μίλησε στην κάμερα του Grtimes.gr, για τον τρόπο με τον οποίο θα επηρεάσει o Διασυνδετήριος Αγωγός Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB) την οικονομία της χώρας αλλά και τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Επιπλέον, ο κος Σαμαράς αναφέρθηκε και στην καθυστέρηση αδειοδότησης για τη διερεύνηση κοιτασμάτων νότια της Κρήτης. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη διερεύνηση κοιτασμάτων νότια της Κρήτης, αφού θα συνεισφέρουν οικονομικά στη χώρα αλλά κυρίως θα την επανατοποθετήσουν σε έναν γεωπολιτικό ενεργειακό χάρτη με άλλα δεδομένα».

grtimes.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!