Skip to main content
| Notaka

15:02 “Στα $67 αυξήθηκε το πετρέλαιο χάρη στη Βενεζουέλα”.

 Î£Ï„α $67 αυξήθηκε το πετρέλαιο χάρη στη Βενεζουέλα

Το πετρέλαιο αυξήθηκε σε περίπου 67 δολάρια το βαρέλι την Τρίτη, υποστηριζόμενο από το σχέδιο της Σαουδικής Αραβίας για περαιτέρω περικοπές της παραγωγής τον Απρίλιο και χάρη στη μείωση των εξαγωγών πετρελαίου από τη Βενεζουέλα λόγω της διακοπής ρεύματος.

Η Σαουδική Αραβία, επιδιώκοντας να εξαλείψει την υπερπροσφορά και να στηρίξει τις τιμές, σχεδιάζει τον Απρίλιο να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου της ακόμα περισσότερο από το επίπεδο που απαιτείται μετά τη με τον ΟΠΕΚ για μείωση του εφοδιασμού, δήλωσε αξιωματούχος της Σαουδικής Αραβίας τη Δευτέρα.

Το αργό Brent αυξήθηκε κατά 54 σεντς στα 67,12 δολάρια το βαρέλι τη Δευτέρα.

Το αμερικανικό αργό (WTI) ενισχύθηκε κατά 47 σεντς, στα 57,26 δολάρια το βαρέλι.

Την ίδια ώρα, η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας, PDVSA, δεν μπόρεσε να ξαναρχίσει τις εξαγωγές αργού από το λιμάνι της, μετά από τη διακοπή ρεύματος την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το Reuters.

Η αντιστάθμιση αυτών των εξελίξεων είναι η αύξηση της προσφοράς των ΗΠΑ, η οποία ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα συνεχιστεί το 2024, πιθανότατα απαιτώντας έτσι από τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του να συνεχίσουν τη μείωση της παραγωγής.

newmoney.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!