Skip to main content
| Notaka

15:50 “Ανεβαίνει το πετρέλαιο από τις κυρώσεις σε Βενεζουέλα και Ιράν”.

 Î‘νεβαίνει το πετρέλαιο από τις κυρώσεις σε Βενεζουέλα και Ιράν

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν σήμερα χάρη στις συνεχιζόμενες μειώσεις της παραγωγής καθώς και τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Βενεζουέλας και του Ιράν, αν και η άνοδος περιοριζόταν από την παραγωγή ρεκόρ του αργού στις ΗΠΑ, την αύξηση των αποθεμάτων και την πτωτική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο Brent διαμορφώθηκαν στα 66,83 δολάρια το βαρέλι στις 13:43 ώρα Ελλάδας, καταγράφοντας άνοδο 84 σεντς ή 1,2%.

Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό σημείωσαν άνοδο 60 σεντς στα 56,82 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές βρήκαν στήριξη στις προσπάθειες του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) και των συμμάχων του, όπως της Ρωσίας, να μειώσουν την παραγωγή. Οι αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν και της Βενεζουέλας επίσης έχουν αντίκτυπο στην τιμή του πετρελαίου, σύμφωνα με χρηματιστές.

«Κατά την άποψή μας, η στρατηγική του ΟΠΕΚ είναι να εξισορροπήσει την αγορά το συντομότερο δυνατόν και να σταματήσει τις περικοπές μέχρι το τέλος του Ιουνίου προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή παράλληλα με την παραγωγή σχιστόλιθου στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους», δήλωσε η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs σε σημείωμά της στους επενδυτές την Τετάρτη.

newmoney.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!