Skip to main content
| Notaka |

Η Platts αναθεωρεί τη διαδικασία αξιολόγησης για τις τιμές LNG στην Ασία

Υποβολές προσφορών από Vitol και Trafigura

Η S&P Global Platts αναθεώρησε τη μέθοδο της για την αξιολόγηση των τιμών του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Ασία μετά από ανατροφοδότηση της αγοράς από άτυπες προσφορές που υπέβαλε αυτή τη βδομάδα η Vitol Asia.

Ο Οργανισμός Αναφοράς Τιμών (PRA) είναι ο κύριος provider των ασιατικών τιμών LNG μέσω του δείκτη αναφοράς της Japan Korea Marker  (JKM), που με τη σειρά του ενισχύει τη ρευστότητα στις αγορές παραγώγων LNG που διακανονίζονται από τη JKM.

Το PRA συνήθως συλλέγει πληροφορίες για τις τιμές από τους traders LNG μέσω τηλεφώνου και μηνυμάτων, αλλά την περασμένη εβδομάδα η Platts άρχισε να λαμβάνει προσφορές από τους φορείς της αγοράς και να τις δημοσιεύει, με στόχο την αύξηση της διαφάνειας των τιμών.

Χρησιμοποιεί αυτές τις προσφορές   για να καθορίσει την καθημερινή φυσική επιτόπια ασιατική αγορά LNG και την περασμένη εβδομάδα έλαβε μια ισχυρή προσφορά από την Trafigura.

Η Vitol επίσης υπέβαλε προσφορά πώλησης φορτίου για παράδοση στον κόλπο του Τόκιο ή τη Νότια Κορέα στις 27-31 Αυγούστου για 11,60 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (mmBtu), πληροφορίες που παρείχαν οι εκθέσεις Platts.

Στη συνέχεια, η Vitol αναθεώρησε την τιμή κατά $ 5 λεπτά στα $ 11,20 ανά mmBtu, που χρησιμοποίησε ο Platts για να βοηθήσει να ρυθμίσει το επίπεδο JKM για την ημέρα.

Μετά την ανάδραση από τους συμμετέχοντες στην αγορά, η Platts αποφάσισε να περιορίσει τις παραμέτρους των προσφορών  που θα συμπεριλάβει στην αξιολόγηση του JKM, ανταποκρινόμενη στις προσφορές που υπέβαλε η Vitol τη Δευτέρα, η οποία κατέληξε εκτός τυπικών ορίων.

Ο Jonty Rushforth, επικεφαλής της ομάδας ενεργειακής τιμολόγησης του οργανισμού, δήλωσε ότι οι προσφορές τον οδήγησαν σε αυστηρότερα κριτήρια σχετικά με τις προθεσμίες παράδοσης φορτίου και τον όγκο.

Η Vitol ανέφερε το μέγεθος του φορτίου ως 3.200.000-3.600.000 mmBtu, συν ή μείον πέντε τοις εκατό, κατά την επιλογή του πωλητή.

Η προσφορά ανέφερε επίσης την επιλογή του πωλητή να περιορίσει το παράθυρο παράδοσης στις 27-31 Αυγούστου σε παράθυρο παράδοσης δύο ημερών το αργότερο μέχρι τις 28 Ιουλίου. Και στις δύο περιπτώσεις, οι συμμετέχοντες στην αγορά θεώρησαν ότι οι σειρές που ανέφερε ο Vitol ήταν υπερβολικά ευρείες.

Από τις 19 Ιουνίου, η Platts επικαιροποίησε τις κατευθυντήριες γραμμές του σχετικά με την προαιρετικότητα όσον αφορά την περίοδο παράδοσης φορτίου και τον όγκο που θα καθοριστεί σε ένα πρότυπο εύρος.

Η Platts διατήρησε αμετάβλητη την εκτιμώμενη τιμή JKM LNG για τις 18 Ιουνίου. Μέχρι στιγμής, μόνο έξι οντότητες έχουν εκκαθαριστεί για να υποβάλουν προσφορές στην πλατφόρμα LNG της Platts σχετικά με τη στενή αξιολόγηση.

Αυτές είναι η Vitol, η ασιατική θυγατρική της Vitol Asia, η Trafigura, η Pavilion Gas της Σιγκαπούρης, η BP και η Itochu.

www.worldenerrynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!