Skip to main content
| Notaka

08:36 “Ρύθμιση θεμάτων πετρελεύσεων στην περιοχή αρμοδιότητας Λ/Χ ΠΑΡΟΥ.”.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Ρύθμιση θεμάτων πετρελεύσεων στην περιοχή αρμοδιότητας Λ/Χ ΠΑΡΟΥ.

 ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Ι. ΓΕΝΙΚΑ 1. Οι πετρελεύσεις των πλοίων και των αλιευτικών σκαφών στην περιοχή δικαιοδοσίας του Λ/Χ Πάρου θα διενεργούνται σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 293/86 (ΦΕΚ Α’ 129/22-8-1986) και των λοιπών σχετικών διατάξεων, με γνώμονα την ασφάλεια της διαδικασίας , την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και με ευθύνη των οδηγών των βυτιοφόρων οχημάτων και των Πλοιάρχων ή Μηχανικών ή άλλων οριζομένων υπευθύνων των ανεφοδιαζόμενων πλοίων ή κυβερνητών των αλιευτικών σκαφών .

2. Για την ασφαλή διενέργεια των πετρελεύσεων, από πλοία ή βυτιοφόρα οχήματα σε κάθε περίπτωση με ευθύνη των Πλοίαρχων / Κυβερνητών των ανεφοδιαζόμενων πλοίων, θα λαμβάνονται υπόψη-σε κάθε περίπτωση- και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, οι ιδιαιτερότητες αυτής (πυκνότητα κυκλοφορίας πλοίων, γειτνιάζοντες χώροι, πλοία κ.λπ), ενεργούντες πάντα σύμφωνα με τους κανόνες Ναυτικής Τέχνης, την επιστημονική τους κατάρτιση και εμπειρία και εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας που αναφέρονται στο άρθρο 6 και 9 του ΠΔ 293/86 (ΦΕΚ Α’ 129/22-8-1986). Επίσης πριν την έναρξη των εργασιών πετρέλευσης θα συμπληρώνεται και θα συνυπογράφεται πίνακας ελέγχου.

3. Αρμόδια Λιμενική Αρχή για έγκριση πετρελεύσεων στους λιμένες αρμοδιότητας του Λ/Χ Πάρου ορίζεται το Λιμεναρχείο Πάρου /Γρ Π.Θ.Π.

Η  Απόφαση  ΕΔΩ,

https://diavgeia.gov.gr/doc/9%CE%9B704653%CE%A0%CE%A9-%CE%9D%CE%9D%CE%A4?inline=true

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!