Skip to main content
| Notaka

11:35 “Exxon Mobil και Energas ετοιμάζουν τον τρίτο τερματικό σταθμό LNG στο Πακιστάν”.

 Exxon Mobil και Energas ετοιμάζουν τον τρίτο τερματικό σταθμό LNG στο Πακιστάν

Η Exxon συνεργάζεται με την Energas για την κατασκευή τερματικού σταθμού αξίας 150 εκατ. δολαρίων στο Port Qasim
Η Exxon Mobil Corp. συνεργάζεται με μια ομάδα μεγάλων επιχειρήσεων του Πακιστάν για την κατασκευή και τροφοδοσία του τρίτου σταθμού εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου της χώρας, σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτικών Υποθέσεων.
Η Exxon έχει συνεργαστεί με την πακιστανική κοινοπραξία Energas για την ανάπτυξη του τερματικού εισαγωγής, δήλωσε ο  υπουργός Mir Hasil Khan Bizenjo, στο Bloomberg, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με παρουσίαση, οι εταιρείες που πραγματοποίησαν οι εταιρείες  στις ρυθμιστικές αρχές της χώρας την Πέμπτη, αντίγραφο της οποίας απέκτησε το Bloomberg, ο όμιλος σχεδιάζει να κατασκευάσει τερματικό 150 εκατομμυρίων δολαρίων στο Port Qasim κοντά στο Καράτσι τον Μάιο, εν αναμονή των εγκρίσεων της κυβέρνησης. 
Η Exxon και το Κατάρ θα προμηθεύσουν με LNG στον τερματικό σταθμό, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2019, σύμφωνα με την παρουσίαση.
Με πληθυσμό άνω των 200 εκατομμυρίων και με ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας  άνω του 5%, το Πακιστάν έχει τη μεγαλύτερη ζήτηση για LNG μεταξύ των ενεργειακών αγορών, σύμφωνα με την Bloomberg New Energy Finance. 
Η εγχώρια παραγωγή φυσικού αερίου της χώρας παρέμεινε σταθερή για περισσότερο από μια δεκαετία παρά την αυξανόμενη ζήτηση.
Το τερματικό θα έχει χωρητικότητα 750 εκατομμυρίων κυβικών ποδιών φυσικού αερίου ημερησίως ή περίπου 5,6 εκατομμύρια τόνους LNG ετησίως, σύμφωνα με την παρουσίαση. 
Η Exxon και η Energas έχουν ήδη πελάτες για περίπου 300 εκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου ημερησίως συμπεριλαμβανομένων σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ανέφερε.
Η Energas είναι μια κοινοπραξία μεγάλων πακιστανικών επιχειρήσεων που επιδιώκουν να εξασφαλίσουν μακροπρόθεσμη προμήθεια φυσικού αερίου με προτιμησιακούς όρους, όπως ο Όμιλος Yunus Brothers, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της Lucky Cement Ltd. και του Sapphire Group.

www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!