Skip to main content
| Notaka

12:53 “Aegean: Καθίσταται παγκόσμιος παίκτης στην διαχείριση αποβλήτων με την εξαγορά της HEC”.

 Aegean: Καθίσταται παγκόσμιος παίκτης στην διαχείριση αποβλήτων με την εξαγορά της HEC

H απάντηση του CEO στους μετόχους μειοψηφίας για την εξαγορά των 367 εκατ δολ
«Απάντηση» στους μετόχους μειοψηφίας (κατέχουν το 12%) δίνει ο πρόεδρος της Aegean Marine Petroleum, Jonathan Mcilroy, με δήλωσή του, τονίζοντας ότι το θέμα των ασφαλιστικών μέτρων είναι άνευ αξίας.
Το όλο θέμα έχει δημιουργηθεί όταν η Aegean Marine Petroleum Network αποφάσισε να εξαγοράσει την εταιρεία HEC (Hellenic Environmental Center) Europe έναντι 367 εκατ. δολαρίων.
Το τίμημα θα καταβληθεί σε μετρητά αλλά και σε μετοχές της Aegean Marine Petroleum.
Αν η συναλλαγή ολοκληρωθεί οι ιδιοκτήτες της HEC, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας Μελισσανίδη, θα έχουν το 33% των μετοχών της Aegean Marine Petroleum.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι τον Αύγουστο του 2016 ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποχωρεί από την εταιρεία πουλώντας το 22% των μετοχών που κατείχε έναντι 99 εκατ. δολαρίων.
Τις μετοχές τις αγόρασε η ίδια η εταιρεία.
Οι μέτοχοι του 12% θεωρούν ότι ο Δ. Μελισσανίδης ξαναμπαίνει από την πίσω πόρτα σε μία εταιρεία που δημιούργησε ο ίδιος.
Όπως υπογραμμίζει ο κ. Mcilroy «Πιστεύουμε ότι το αίτημα για έκδοση προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων δεν έχει αξία.
Ανταποκρινόμενη στις σοβαρές προκλήσεις της αγοράς ανεφοδιασμού καυσίμων, το Διοικητικό Συμβούλιο και η διοίκηση του της Aegean Marine Petroleum, έχουν κάνει θετικά βήματα προκειμένου να ενισχύσουν τις προσπάθειες της εταιρείας για βελτιστοποίηση των δαπανών και των περιουσιακών της στοιχείων, επιτρέποντας ταυτόχρονα στην Aegean να επιστρέψει στην κερδοφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας και κατόπιν διεξοδικής εξέτασης από ειδική επιτροπή ανεξάρτητων διευθυντών της Aegean Marine Petroleum, με τη συνδρομή οικονομικών και νομικών συμβούλων, το Διοικητικό Συμβούλιο της εισηγμένης αποφάσισε ομόφωνα ότι η απόκτηση του συνόλου των μετοχών της εταιρίας H.E.C. Europe Limited (HEC), η οποία δραστηριοποιείται στη διαχείριση υγρών αποβλήτων πλοίων, μια συμπληρωματική επιχείρηση με υψηλά περιθώρια κέρδους, είναι προς το συμφέρον των μετόχων της Aegean Marine Petroleum.
Είμαστε βέβαιοι ότι με την εξαγορά της HEC, η Aegean Marine Petroleum μπορεί να επιτύχει ανάπτυξη πολύ μεγαλύτερη από ό,τι θα μπορούσε εάν παρέμενε αυτόνομη».

Ισχυρές οι συνέργειες Aegean Marine Petroleum και HEC

Σε συνέντευξή του στο Capital Link, ο Darren Laguea, επικεφαλής της HEC υπογραμμίζει τις συνέργειες που υπάρχουν μεταξύ των δύο επιχειρήσεων και πώς αυτές μπορούν να ωφελήσουν την HEC.
Όπως τονίζει, υπάρχει μία μοναδική ευκαιρία και ένα «κοινό όραμα, ενώ στόχος είναι η δημιουργία ενός «One – Stop – Shop», για τη ναυτιλιακή βιομηχανία, που θα ενσωματώνει τη διαχείριση των αποβλήτων και τη διαχείριση αποβλήτων πλοίων.
Οι συνέργιες είναι μοναδικές και εκτεταμένες.
Όπως εξετάσαμε κατά τη διάρκεια της διάσκεψης που ανακοινώνει τη συμφωνία για την εξαγορά, μπορούμε να επωφεληθούμε από την παγκόσμια πελατειακή βάση, την επιχειρησιακή υποδομή και την παγκόσμια βάση περιουσιακών στοιχείων της Aegean και να επεκταθούμε σε νέες γεωγραφικές περιοχές.
Από την άποψη της πελατειακής βάσης, η Aegean διαθέτει μια εκτεταμένη και υψηλής ποιότητας παγκόσμια πελατειακή βάση.
Τώρα μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες αυτούς μια λύση «One – Stop – Shop» ώστε να μπορούν να χειριστούν τόσο τις ανάγκες τους όσο και τις ανάγκες διαχείρισης αποβλήτων.
Μην ξεχνάτε ότι  υπάρχει μεγαλύτερη ρυθμιστική εποπτεία και αυξάνεται η ευαισθησία της βιομηχανίας από μεγάλες εταιρείες πετρελαίου, εμπορικές κατοικίες, ναυλωτές, εφοπλιστές, εθνικές και τοπικές αρχές σε περιβαλλοντικά ζητήματα, των οποίων η διαχείριση των αποβλήτων αποτελεί βασικό στοιχείο.
Προσφέροντας σε αυτούς τους μεγάλους πελάτες την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν τις συνδυασμένες ανάγκες τους για τη διοχέτευση καυσίμων και τη διαχείριση αποβλήτων μέσω ενός αξιόπιστου, αξιοσέβαστου και αποτελεσματικού φορέα εκμετάλλευσης όπως η Aegean και η HEC, που μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά στην επιχείρησή τους και κατ ‘επέκταση στην επιχείρησή μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλά λιμάνια η υπηρεσία διαχείρισης αποβλήτων είναι κατακερματισμένη και περιστασιακή.
Οι τοπικοί φορείς εκμετάλλευσης δεν παρέχουν πλήρη εξυπηρέτηση στους πελάτες, η εξυπηρέτηση μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να προέρχεται από διάφορους παρόχους και υπόκειται σε διαφορετικά πρότυπα ποιότητας, και αυτό θα μπορούσε να περιορίσει τη συλλογή, τη μεταφορά ή / και την τελική επεξεργασία.
Αντίθετα, η HEC είναι σε θέση να παρέχει στους πελάτες το πλήρες φάσμα των απαιτούμενων υπηρεσιών, παρέχοντας στους πελάτες μια πλήρη και διαφανή λύση στη διαδρομή απόρριψης όλων των αποβλήτων τους.
Επιπλέον, χαρακτηρίζουμε όλες τις θυγατρικές μας Global Green Ports.
Έχουμε «Green Ports Hamburg», «Green Ports Gibraltar» και σύντομα θα υπάρξουν τα «Green Ports Greece».
Η επωνυμία «Global Green Ports» (GGP) θα αντιπροσωπεύει τις μεγαλύτερες και πιο έμπειρες περιβαλλοντικές εταιρείες παγκοσμίως στον τομέα της διαχείρισης υγρών αποβλήτων.
Βασίζεται στην πρωτοβουλία για το θαλάσσιο περιβάλλον, ανταποκρινόμενη συνεχώς σε όλο και πιο αυστηρή νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της MARPOL.
 Σημειώστε ότι κανένα λιμάνι δεν μπορεί να αναγνωριστεί ως «Green Port» χωρίς τέτοια υποδομή, όπως απαιτεί η νομοθεσία.
Έτσι, η πρόθεσή μας είναι να δημιουργήσουμε στους πελάτες μας την εμπιστοσύνη και την σιγουριά ότι θα έχουν την ίδια διαφανή και υψηλής ποιότητας υπηρεσία σε όλες τις τοποθεσίες μας σε όλο τον κόσμο, καθώς οι δραστηριότητές μας θα τηρούν τα ίδια υψηλά πρότυπα.
Πρόκειται για μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία που ευθυγραμμίζεται σε μεγάλο βαθμό με τις τάσεις και τις απαιτήσεις της βιομηχανίας.
Όσον αφορά τις συνεργίες των περιουσιακών στοιχείων, επί του παρόντος η Aegean έχει πολλά σκάφη σε εγκατάσταση.
Η HEC μπορεί να χρησιμοποιήσει πολλά από αυτά, εξασφαλίζοντας ότι θα αρχίσουν να πραγματοποιούν άμεση επιστροφή με αναδιάταξη και επαναχρησιμοποίηση των υπολειμμάτων assets.
Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε κάποιες από τις χερσαίες εγκαταστάσεις αποθήκευσης και χώρους γραφείων σε όλο το λιμενικό δίκτυο της Aegean.
Το παγκόσμιο αποτύπωμα της Aegean και η εμπειρία της σε αυτές τις τοποθεσίες θα βοηθήσουν αναμφισβήτητα στην πρόσβαση σε αναπτυγμένες σχέσεις με τις λιμενικές αρχές και τους τοπικούς φορείς καθώς και όλες τις λειτουργίες του «back office» της εταιρείας».

www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!