Skip to main content
| Notaka

10:42 “Σε ιταλικό δικαστήριο ΕΝΙ και Shell”.

 

Royal Dutch Shell (μέτοχος στο οικόπεδο Αφροδίτη) και η ιταλική ENI, πρόκειται να πάνε σε δίκη στην Ιταλία σχετικά με τέλη δωροδοκίας που φτάνουν το 1.1 δις δολάρια, που αφορούν πετρέλαιο στη Νιγηρία. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, οι Ιταλοί εισαγγελείς στοχεύουν σε 13 εμπλεκόμενα άτομα και τις εταιρείες. Μέσα σε αυτά, περιλαμβάνονται πέντε στελέχη της ΕΝΙ, μεταξύ των οποίων, ο Διευθύνων Σύμβουλος Claudio Descalzi και ο Paolo Scaroni, πρώην CEO της εταιρείας, ο οποίος είναι σήμερα αντιπρόεδρος της NM Rothschild & Sons.

Τέσσερεις υπάλληλοι της Shell, όπως ο πρώην επικεφαλής έρευνας και παραγωγής Malcolm Brinded, υπάλληλοι της Νιγηρίας, συμπεριλαμβανομένου του Etete, και διάφοροι άλλοι που ενήργησαν ως ενδιάμεσοι, εντοπίζονται επίσης στα έγγραφα του δικαστηρίου. Η δίκη ξεκίνησε τη  προηγούμενη Δευτέρα, ενώ η επόμενη ακρόαση θα διεξαχθεί στις 14 Μαΐου.

Η Royal Dutch Shell κατέβαλε τον περασμένο Ιανουάριο την τελευταία δόση δανείου για αγορά του εργοστασίου της για υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) στο Idku της Αιγύπτου. Υπενθυμίζεται πως η Shell έκανε λόγο για μια μακροπρόθεσμη συμφωνία για την αγορά φυσικού αερίου από δύο μεγάλα πεδία αερίου στα ανατολικά της Μεσογείου. Αυτό ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg. Συγκεκριμένα, αναφέρεται για το αέριο Leviathan στα ύδατα του Ισραήλ και το θαλάσσιο τεμάχιο Αφροδίτη στην Κυπριακή ΑΟΖ. Η Shell μιλά για μια δεκαετή σύμβαση αξίας 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η συγκεκριμένη είδηση έτυχε αναπαραγωγής από πολλά τουρκικά και ισραηλινά ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες.

sigmalive.com

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!