Skip to main content
| Notaka

12:00 “Πεπεισμένη για την επιτυχία στο οικόπεδο 2 η Total”.

 

Αυτό το διάστημα η Total εργάζεται ώστε να μπει για πρώτη φορά στον τομέα του upstream στην Ελλάδα, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που δραστηριοποιείται στη χώρα μας, καθώς έχει ήδη εδώ και 30 χρόνια παρουσία στο downstream, ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Bernard Clement, αντιπρόεδρος της Total E&P με αρμοδιότητα για την περιοχή της Κασπίας και της Νοτίου Ευρώπης.

Ως Total έχουμε φιλόδοξους στόχους, να επεκτείνουμε την παραγωγική μας βάση διεθνώς, εξήγησε ο κ. Clement, προτού αναφερθεί επιγραμματικά στη δραστηριότητα της Total στην περιοχή (Ιταλία, Κύπρο, Μαύρη Θάλασσα, Λίβανος, Αίγυπτος, Λιβύη).

Παρά το γεγονός ότι η Total έχει τόσο έντονη παρουσία στην ευρύτερη περιοχή, ήταν σημαντική η απόφαση να έρθουμε για έρευνες υδρογονανθράκων και στην Ελλάδα, είπε ο κ. Clement.

Ξεκινώντας, σε συνεργασία με τα ΕΛΠΕ, από το οικόπεδο 2 και συνεχίζοντας, μαζί και με την ExxonMobil στην Κρήτη, είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να πετύχουμε σε αυτό το εγχείρημα, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Clement αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις έρευνες στο οικόπεδο 2. Όπως εξήγησε, οι προσδοκίες που υπάρχουν από το οικόπεδο 2, με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν, αλλά και το επίπεδο της συνεργασίας με τα ΕΛΠΕ και τη στήριξη της ΕΔΕΥ, είναι σημαντικές και είναι βάσιμο να εκτιμήσουμε ότι οι προσπάθειες θα ευοδωθούν.

Είναι σημαντικό, όπως τόνισε ο κ. Clement, ότι έχουμε αποφασίσει να δώσουμε μεγάλο βάρος στο να περιοριστεί κατά το δυνατό στο ελάχιστο ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος των δραστηριοτήτων στο οικόπεδο 2, κάτι που αποτελεί προτεραιότητα για εμάς.

“Δεν είμαι ο μόνος που πιστεύει ότι θα πετύχουμε, και με εμπορικούς όρους, στο οικόπεδο 2, αλλά έχουμε πολλά να κάνουμε μέχρι τότε. Είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να συμβάλλουμε στις προσπάθειες που καταβάλλει στο υπουργείο να αναπτύξει τις offshore έρευνες στην Ελλάδα και ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσουμε χωρίς εμπόδια στο δρόμο που έχουμε ξεκινήσει”, κατέληξε ο κ. Clement.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!