Skip to main content
| Notaka

10:20 “Σημαντικά κέρδη στην Ασία”.

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές με ισχυρό lead από τις ΗΠΑ και τη Wall Street.

 Σημαντικά κέρδη στην Ασία

Με σημαντική άνοδο ολοκληρώθηκαν σήμερα οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κοντά στο  1,5% και διαμορφώθηκε στις 21.464,98 μονάδες.

Ο διευρυμένος δείκτης Topix σημείωσε άνοδο 1% για να διαμορφωθεί στις 1.719,27 μονάδες.

Ο Nikkei βρισκόταν υπό πίεση χθες μετά την υποχώρηση του δολαρίου σε χαμηλό 15 μηνών και την άνοδο του γεν.

Στα μάκρο της ημέρας οι βασικές παραγγελίες μηχανημάτων στην Ιαπωνία σημείωσαν πτώση 11,9%, όπως μεταδίδει το Reuters, έναντι μέσης πρόβλεψης για πτώση 2,3%.

Στην Αυστραλία, ο  S&P/ASX 200 με άνοδο 1,16%, ενώ και στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng έκλεισε με ισχυρή άνοδο 1,75%.

Οι χρηματαγορές σε Κίνα, Νότια Κορέα, Ταϊβάν και Βιετνάμ παρέμειναν σήμερα κλειστές λόγω των εορτασμών για το Νέο Σεληνιακό Έτος.

Στις ΗΠΑ, η χθεσινή ήταν η τέταρτη ημέρα κερδών για τους αμερικανικούς δείκτες, με τους τρεις μεγαλύτερους να ενισχύονται άνω του 1%. Αρχικά οι μετοχές ξεκίνησαν σε αρνητικό έδαφος μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων πληθωρισμού, ωστόσο μετά γύρισαν σε κέρδη. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,5% τον Ιανουάριο, έναντι πρόβλεψης του Reuters για αύξηση 0,3%.

Οι αποδόσεις στα αμερικανικά ομόλογα αυξήθηκαν. Στο 10ετές η απόδοση ανήλθε στο 2,92%, σε υψηλό τεσσάρων ετών.

Στην αγορά συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, υποχώρησε νωρίτερα  στα 88,876 έναντι του χθεσινού κλεισίματος στα 89,006.

Εναντι του γεν το δολάριο διαπραγματεύτηκε στα 106,4, ενισχυόμενο από το χαμηλό ημέρας 106,29. Σημειώνεται ότι ο Ιάπωνας ΥΠΟΙΚ Τάρο Άσο είπε νωρίτερα ότι προς το παρόν δεν σχεδιάζει την ανάληψη κάποιας δράσης για την πορεία του νομίσματος.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο, λόγω εξασθενημένου δολαρίου και μικρότερης του αναμενόμενου αύξησης των αποθεμάτων αμερικανικού αργού.

Τα futures του αμερικανικού αργού σημείωσαν άνοδο 1,5% στα 61,51 δολάρια το βαρέλι μετά από άνοδο που ξεπέρασε το 2% κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα futures του μπρεντ ενισχύθηκαν 1,09% στα 65,06 δολ/βαρέλι.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!