Skip to main content
| Notaka

06:35 Πτωτικό σερί πέντε ημερών για το πετρέλαιο -νέοι φόβοι για υπερπροσφορά “.

Πτωτικό σερί πέντε ημερών για το πετρέλαιο -νέοι φόβοι για υπερπροσφορά

 

Απώλειες για πέμπτη διαδοχική ημέρα συναλλαγών συσσώρευσε το πετρέλαιο, με την τιμή του αμερικανικού αργού να κλείνει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 5 εβδομάδων μία ημέρα μετά τα στοιχεία για τα αποθέματα που έδειξαν εβδομαδιαία παραγωγή-ρεκόρ στις ΗΠΑ και περαιτέρω αύξηση των αποθεμάτων.

“Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι τιμές πετρελαίου στα τέλη Ιανουαρίου ήταν πολύ υψηλές για να καταφέρουν να κρατήσουν την αγορά πετρελαίου ισορροπημένη μακροπρόθεσμα. Και αυτό γιατί η αμερικανική παραγωγή αργού αυξάνεται τόσο γρήγορα που εγείρει κίνδυνο νέας υπερπροσφοράς εάν ο OPEC δεν απαρνηθεί εθελοντικά το μερίδιό του στην αγορά”, σημειώνουν οι αναλυτές της αγοράς εμπορευμάτων της Commerzbank. 

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, τύπου light sweet, παραδόσεως Μαρτίου έχασε 34 σεντς ή 0,6% στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, κλείνοντας στα 61,45 δολάρια το βαρέλι. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τις 2 Ιανουαρίου και το μεγαλύτερο πτωτικό σερί σε διάστημα σχεδόν 10 μηνών.

Στο μεταξύ, το αργό τύπου brent σημείωσε πτώση 70 σεντς ή 1,1% στα 64,81 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο ICE του Λονδίνου. Σημειώνοντας επίσης ένα πτωτικό σερί πέντε ημερών, έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 22 Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗ: Capital.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!