Skip to main content
| Notaka

06:52 Σε χαμηλό τριών εβδομάδων το αργό”.

Σε χαμηλό τριών εβδομάδων το αργό

 

Υποχώρησαν την Τρίτη οι τιμές του αργού, με το αμερικανικό συμβόλαιο να διολισθαίνει σε χαμηλό τριών εβδομάδων.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαρτίου έχασε 76 cents ή 1,2% διολισθαίνοντας στα 63,39 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Οι κλυδωνισμοί στη Wall Street, με τον Dow Jones να σημειώνει χθες βουτιά 1.175 μονάδων καταγράφοντας τις υψηλότερες απώλειες στην ιστορία του, επιβαρύνουν την επενδυτική ψυχολογία, ενώ την ίδια στιγμή διατηρούνται στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την πορεία της παραγωγής στις ΗΠΑ.

Η υπηρεσία Ενέργειας των ΗΠΑ αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για την παραγωγή το 2018 και το 2019 στην μηνιαία έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα. Ειδικότερα, η υπηρεσία προβλέπει ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ θα διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στα 10,59 εκατ. βαρέλια τη μέρα το 2018, ενώ η παραγωγή του 2019 θα προσεγγίζει τα 11,18 εκατ. βαρέλια την ημέρα. Και οι δύο προβλέψεις είναι ενισχυμένες κατά 3,1% από τις προηγούμενες.

Σημειώνεται ότι η υπηρεσία θα ανακοινώσει αύριο τα εβδομαδιαία στοιχεία για τα εμπορικά αποθέματα, με τους αναλυτές σε δημοσκόπηση της S&P Global Platts να κάνουν λόγο για αύξηση 2,8 εκατ. βαρέλια στα αποθέματα αργού.

ΠΗΓΗ: Capital.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!