Skip to main content
| Notaka

08:05 Πρότυπο εργαστήρι φυσικών επιστημών στη Ν.Μαγνησία, με χορηγία ΕΛΠΕ”.

 Πρότυπο εργαστήριο φυσικών επιστημών, ο εξοπλισμός του οποίου χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, από τον όμιλο «Ελληνικά Πετρέλαια» (ΕΛΠΕ), εγκαινιάστηκε σήμερα στο 4ο Γυμνάσιο Εχεδώρου, στη Νέα Μαγνησία Θεσσαλονίκης, από τον δήμαρχο του Δήμου Δέλτα, Ευθύμη Φωτόπουλο.
Το γυμνάσιο, που ιδρύθηκε και λειτουργεί εδώ και έναν χρόνο, φιλοξενεί από τις αρχές της σχολικής χρονιάς ένα ολοκληρωμένο και πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο φυσικών επιστημών, ικανό να καλύψει τις ανάγκες των περίπου 150 μαθητών του στα μαθήματα της Φυσικής, της Χημείας, της Βιολογίας και της Γεωγραφίας. Διαθέτει, μεταξύ άλλων, γεννήτριες, αμπερόμετρα, μηχανήματα προβολής, υπολογιστή, όργανα χημείας, αντιδραστήρες, μικροσκόπια, προπλάσματα, κ.ά.
Το κόστος του εξοπλισμού, που εκτιμάται περί τις 17.000 ευρώ, έχουν αναλάβει εξ ολοκλήρου τα ΕΛΠΕ. «Από πέρυσι αποφασίσαμε να εξοπλίσουμε 25 εργαστήρια σχολείων στη Θεσσαλονίκη και στη δυτική Αττική, με στόχο να δώσουμε ώθηση στις θετικές επιστήμες και στις λεγόμενες επιστήμες STEAM, από τις οποίες προέρχεται το μέλλον για την καινοτομία και τις νέες ιδέες» δήλωσε στα εγκαίνια η διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των ΕΛΠΕ, Ουρανία Σουλάκη, και ευχήθηκε στους μαθητές να γίνουν γνωστοί σε όλον τον κόσμο, ξεκινώντας από αυτό το εργαστήριο.
Ο δήμαρχος Δήμου Δέλτα ανέφερε ότι το πρότυπο εργαστήριο φυσικών επιστημών, που εγκαινιάστηκε σήμερα, είναι ένα από τα έργα στα οποία ο δήμος συνεργάζεται με τα ΕΛΠΕ για τη χορηγία τους. Ήδη, παραδόθηκε μία παιδική χαρά στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, ενώ εκτιμάται ότι θα παραδοθούν φέτος άλλες δύο, η μία επίσης στη Ν. Μαγνησία και η άλλη στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.
Εξάλλου, ο κ. Φωτόπουλος, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι ο δήμος θα καταφέρει να παραδώσει μέχρι το τέλος του έτους δύο νέα σχολικά κτίρια στη Ν. Μαγνησία, το 3ο Νηπιαγωγείο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ θα ξεκινήσουν οι ανακατασκευές για το 5ο Νηπιαγωγείο Σίνδου και έναν παιδικό σταθμό.
Το 4ο Γυμνάσιο Εχεδώρου διαθέτει οκτώ κύριες αίθουσες και δύο βοηθητικές (ηλεκτρονικών υπολογιστών και φυσικών επιστημών).
Ε.Ρ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!