Skip to main content
| Notaka

09:00 Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lukoil Προειδοποιεί για τις Επιπτώσεις μιας Έκρηξης των Τιμών του Πετρελαίου στα $150″.

 

Ο Vagit Alekperov, διευθύνων σύμβουλος του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού Lukoil, υποστήριξε ότι η συμφωνία για περικοπή της παραγωγής πετρελαίου τωνOPEC+ θα συμβάλει στη σταθεροποίηση των τιμών του πετρελαίου, αλλά είναι σημαντικό να αποφευχθεί η «εκρηκτική» τους αύξηση σε επίπεδα των $ 150 /βαρέλι.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ανέφερε:

«Φαίνεται ότι οι κυβερνήσεις των πετρελαιοπαραγωγικών χωρών δεν είναι ευχαριστημένες με τα $ 70 (σ.σ. ανά βαρέλι) και το ράλι για την αύξηση των τιμών έχει ξεκινήσει και πάλι. Πρέπει να επαναφέρουμε (σ.σ. τις τιμές) σε κανονικά επίπεδα, σε αυτά της περιόδου 2011-2012 και στη συνέχεια να αποσυρθούμε ομαλά από τη συμφωνία (σ.σ. περικοπής της παραγωγής)», δήλωσε ο Alekperov.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε μία έκρηξη στην τιμή του πετρελαίου σε επίπεδα της τάξης των $ 140 – 150 ανά βαρέλι», τόνισε.

Υπενθύμισε ότι, μετά από την απότομη πτώση των τιμών του πετρελαίου, οι κυβερνήσεις ήταν ευχαριστημένες με την ανάκαμψή τους στα $ 50 ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τον Alekperov, ο προϋπολογισμός της Lukoil για τα επόμενα τρία χρόνια βασίζεται σε τιμή πετρελαίου της τάξης των $ 50 ανά βαρέλι.

Υπενθυμίζεται ότι τα κράτη-μέλη του OPEC και οι πετρελαιοπαραγωγικές χώρες εκτός Οργανισμού κατέληξαν σε συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου (συμφωνία OPEC+) στα τέλη του 2016. Η συμφωνία υποχρεώνει τις χώρες που συμμετέχουν να μειώσουν την παραγωγή τους συνολικά κατά 1,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως σε σύγκριση με την παραγωγή του Οκτωβρίου του 2016. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία εφαρμόζουν τις μεγαλύτερες μειώσεις στην παραγωγή τους, οι οποίες ανέρχονται σε 486.000 βαρέλια ημερησίως και 300.000 βαρέλια ημερησίως, αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ: Energia.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!