Skip to main content
| Notaka

14:18 Προειδοποιήσεις για άνοδο του πετρελαίου στα $80 τους επόμενους μήνες”.

Προειδοποιήσεις για άνοδο του πετρελαίου στα $80 τους επόμενους μήνες

 

Οι τιμές του πετρελαίου σύντομα ενδέχεται να αυξηθούν δραματικά, ακόμα και στα 80 δολάρια το βαρέλι εν μέσω των ανησυχιών για μείωση της παραγωγής από έναν εκ των μεγαλυτέρων παραγωγών μαύρου χρυσού της Λατινικής Αμερικής, ανέφερε μιλώντας στο CNBC από το χιονισμένο Νταβός, ο CEO της Crescent Petroleum των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Majid Jafar.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι τιμές μπορεί να εκτοξευτούν τους επόμενους μήες αν ένας μεγάλος παραγωγός, όπως η Βενεζουέλα, βρεθεί αντιμέτωπη με μεγάλη μείωση της παραγωγής.

«Τα επόμενα χρόνια, εξαιτίας της τεράστιας αποεπένδυσης που είχαμε μέχρι τώρα, η ανησυχία έγκειται στο ότι μπορεί να δούμε μια μεγάλη άνοδο στις τιμές, την ώρα που συνεχίζεται η οικονομική ανάπτυξη και εξισορροπεί η αγορά», σημείωσε.

Σήμερα Τρίτη οι τιμές σημείωσαν άνοδο λόγω των στοιχείων για ισχυρή ανάπτυξη και των συνεχιζόμενων μειώσεων στην προμήθεια πετρελαίου από μια σειρά εξαγωγέων, μεταξύ των οποίων τα μέλη του ΟΠΕΚ και η Ρωσία.

Ερωτηθείς για το πού βλέπει να διαπραγματεύεται το πετρέλαιο ως τα τέλη του έτους, ο Jafar απάντησε: «Μπορεί να δούμε τιμές και στα 80 δολάρια το βαρέλι».
Λίγο μετά τις 13:30, το μπρεντ διαπραγματευόταν στα 69,24 δολ/βαρέλι, αυξημένο κατά 21 σεντς ή κατά 0,30%., ενώ το αμερικανικό αργό διαπραγματευόταν στα 63,76 δολ/βαρέλι ή αυξημένο κατά 19 σεντς ή κατά 0,30%.

ΠΗΓΗ  newmoney.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!