Skip to main content
| Notaka

15:25 Τουρκία: Με υποβρύχια συσκευή απ’ άκρη σ’ άκρη στην Κύπρο”.

 

Σε συνέχεια προηγούμενων προκλήσεων και έντασης της στρατηγικής για αμφισβήτηση της Κυπριακής ΑΟΖ, εξέδωσε νέα Navtex που καλύπτει την νοτιοδυτική, την νότια και την νοτιοανατολική Κύπρο μέχρι και τις 9.00 το βράδυ της Τετάρτης 24 Ιανουαρίου.

Η παράτυπη Navtex, που επικαλύπτει τμήματα των τεμαχίων 1,2,3,6,7,8,9,13 αλλά και πέραν της Κυπριακής ΑΟΖ, τμήμα της ΑΟΖ του Λιβάνου (που εμπίπτει στην περιοχή ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας για σκοπούς Navtex, αναφέρει ότι τουρκικό πολεμικό πλοίο θα ελκύει υποβρύχια συσκευή.

Να σημειωθεί ότι ακόμα δύο Navtex η Τουρκία έχει δημεύσει περιοχές νότια και νοτιοδυτικά του Καστελόριζου για «υποθαλάσσια επιχείρηση», η πρώτη μέχρι  την Τετάρτη και η δεύτερη από την Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή.

Στον χάρτη με αρ.1 η περιοχή της νέας προκλητικής Navtex νοτιοδυτικά, νότια και νοτιοανατολικά της Κύπρου. Με αρ. 2 και 3 οι περιοχές που δέσμευσε η Τουρκάι κοντά στο Καστελλόριζο και με αρ. 4 η περιοχή που «δέσμευσε» η Τουρκάι για τις σεισμογραφικές έρευνες του «Μπαρμπαρός» μέχρι και τον Μάρτιο.

ΠΗΓΗ: (του Πέτρου Θεοχαρίδη, Φιλελεύθερος)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!