Skip to main content
| I |

11:04 “BP Αναλαμβάνει χρεώσεις 1,7 δισ. δολαρίων στο δ΄ τρίμηνο”.

BP: Αναλαμβάνει χρεώσεις 1,7 δισ. δολαρίων στο δ΄ τρίμηνο

 

Από χρεώσεις πολλών δισ. δολαρίων που σχετίζονται με την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού πριν από οκτώ χρόνια και από τις φορολογικές αλλαγές στις ΗΠΑ, “απειλούνται” τα κέρδη δ΄ τριμήνου της BP Plc.

Η εταιρεία τόνισε ότι αναμένει να αναλάβει μετά από φόρους χρεώσεις 1,7 δισ. δολαρίων στα κέρδη δ΄ τριμήνου, για αποζημιώσεις που αφορούν την καταστροφή του 2010.

Στις αρχές του Ιανουαρίου, ανακοίνωσε πιθανή λογιστική δαπάνη 1,5 δισ. δολαρίων που σχετίζεται με την φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία αναμενόταν να ανακοινώσει καθαρά κέρδη 2,1 δισ. δολαρίων στο τρίμηνο με βάση τις εκτιμήσεις. Τα εν λόγω κέρδη θα είναι τα ισχυρότερα τριμηνιαία από το 2015, αλλά τώρα αυτό φαίνεται να αλλάζει.

Η τελευταία χρέωση δείχνει πως η έκρηξη στην πετρελαιοπαραγωγή Horizon τον Απρίλιο του 2010 συνεχίζει να την επηρεάζει αρνητικά. Από την έκρηξη είχαν σκοτωθεί 11 άνθρωποι. Οι νέες χρεώσεις θα καλύπτουν τις εναπομείνασες δραστηριότητες και τις απαιτήσεις για οικονομικές ζημιές και άλλα που συνδέονται με ένα πρόγραμμα διευθέτησης που εποπτεύεται από το δικαστήριο.

Όπως ανακοίνωσε η BP, οι πληρωμές μετρητών το 2018 που αφορούν την υπόθεση του Horizon, θα ανέλθουν στα 3 δισ. δολάρια, έναντι της εκτίμησης στο γ΄ τρίμηνο για περισσότερα από 2 δισ. δολάρια.

ΠΗΓΗ: Capital.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!