| I |

“08:05 Νέα Υόρκη κατά Exxon, BP, Chevron, ConocoPhillips και Shell – “Πληρώστε για το κλίμα””.

Νέα Υόρκη κατά Exxon, BP, Chevron, ConocoPhillips και Shell -  "Πληρώστε για το κλίμα"
 
Η πόλη της Νέας Υόρκης μήνυσε τις πετρελαϊκές εταιρείες υποστηρίζοντας  ότι είναι οι μεγαλύτερες βιομηχανίες που επηρεάζουν την κλιματική αλλαγή στον κόσμο
Η Νέα Υόρκη μαζί με άλλους δήμους χρησιμοποιούν το νόμο για να καταστήσουν τους παραγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου υπεύθυνους για το κόστος που σχετίζεται με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των προϊόντων τους.
Η μεγαλύτερη πόλη στις Η.Π.Α. ανακοίνωσε την Τετάρτη 10/1/18 ότι μήνυσε την BP Plc, την Chevron Corp., τη ConocoPhillips, την Exxon Mobil Corp. και την Royal Dutch Shell Plc υποστηρίζοντας  ότι είναι οι μεγαλύτερες βιομηχανίες που επηρεάζουν την κλιματική αλλαγή στον κόσμο.
 Αρκετοί δήμοι της Καλιφόρνια – το Σαν Φρανσίσκο, το Όκλαντ, το Σαν Ματέο, το Imperial Beach και το Marin – έχουν καταθέσει αγωγές κατά της βιομηχανίας πετρελαίου για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των ορυκτών καυσίμων.
“Οι κατηγορούμενοι είναι συλλογικά υπεύθυνοι, μέσω της παραγωγής, εμπορίας και πώλησης ορυκτών καυσίμων, για πάνω από το 11% της συνολικής ρύπανσης από άνθρακα και μεθάνιο από βιομηχανικές πηγές που έχει συσσωρευτεί στην ατμόσφαιρα από την αρχή της Βιομηχανικής Επανάστασης”, ανέφεραν οι  δικηγόροι της πόλης σε καταγγελία που κατατέθηκε στο Μανχάταν αργά την Τρίτη 9/1/18.
“Οι κατηγορούμενοι είναι επίσης υπεύθυνοι για την καθοδήγηση στρατηγικής   δημοσίων σχέσεων για ολόκληρη τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων, υποβαθμίζοντας τους κινδύνους από την αλλαγή του κλίματος και προωθώντας τη χρήση ορυκτών καυσίμων παρά τους κινδύνους”, ανέφεραν.
Η πόλη σχεδιάζει να κινηθεί νομικά και κατά  παραγωγών προϊόντων αμιάντου, τσιγάρων και μολυβδούχων χρωμάτων σε μια επέκταση της νομικής ευθύνης.
“Αυτή η δίκη βασίζεται στον ισχυρισμό ότι μια εταιρεία που κάνει ένα προϊόν που προκαλεί σοβαρή βλάβη όταν χρησιμοποιείται ακριβώς όπως προορίζεται θα έπρεπε να επιβαρύνεται με το κόστος μείωσης της βλάβης”, σημείωνε η καταγγελία.
Ο κ. Curtis Smith, εκπρόσωπος της Shell, δήλωσε σύμφωνα με το Bloomberg ότι : “Πιστεύουμε ότι η αλλαγή του κλίματος είναι μια σύνθετη κοινωνική πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσω μιας υγιούς κυβερνητικής πολιτικής και πολιτιστικής αλλαγής, προκειμένου να προωθηθούν επιλογές χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για επιχειρήσεις και καταναλωτές,  και όχι από τα δικαστήρια”.
Η Εθνική Ένωση Κατασκευαστών υποστηρίζει  επίσης ότι “ο δήμαρχος de Blasio οδηγέι οδηγήσει την πόλη του σε λανθασμένες αντιδικίες εναντίον κατασκευαστών ενέργειας της Αμερικής”, δήλωσε η Linda Kelly, ο γενικός σύμβουλος του ομίλου. “Αυτό είναι μέρος μιας εκστρατείας με  , πολιτικά κίνητρα για υπονόμευση των κατασκευών στην Αμερική και θα συνεχίσουμε το έργο μας για να εκθέσουμε αυτή τη συντονισμένη προσπάθεια”.
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Bill de Blasio, στήριξε  επίσης τον Scott Stringer, τον ελεγκτή, ανακοινώνοντας την Τετάρτη ότι τα πέντε συνταξιοδοτικά ταμεία της πόλης, τα οποία ελέγχουν περιουσιακά στοιχεία αξίας 189 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σκοπεύουν να εκχωρήσουν περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια από περισσότερους από 190 «ιδιοκτήτες αποθεμάτων ορυκτών καυσίμων» επόμενα πέντε χρόνια.
Η υπόθεση εναντίον των πετρελαϊκών εταιρειών είναι “Η πόλη της Νέας Υόρκης κατά BP Plc, 18-cv-00182, το Επαρχιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ, Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης (Μανχάταν)”.

www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!