Skip to main content
| Notaka

“Στρατηγική της ΕΕ για το Ιράκ: νέα πρόταση για την ενίσχυση της υποστήριξης προς τον ιρακινό λαό”.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΡΑΚ

 Χθές, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση που προτείνει μια στρατηγική της ΕΕ για το Ιράκ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μετά την εδαφική ήττα της Da’esh. 

Η πρόταση περιγράφει τόσο τη συνεχιζόμενη όσο και την μακροπρόθεσμη στήριξη της ΕΕ προς τη χώρα, λαμβάνοντας πλήρως υπόψη τις προτεραιότητες της ιρακινής κυβέρνησης. Η Ύπατη Εκπρόσωπος / Αντιπρόεδρος Federica Mogheriniδήλωσε:“Είναι πλέον ζωτικής σημασίας να δράσουμε γρήγορα και να ανοικοδομήσουμε τη χώρα με τη συμμετοχή όλων των συνιστωσών της ιρακινής κοινωνίας … Αυτό απαιτεί διεθνή στήριξη και είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε ώστε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον ιρακινό λαό και την κυβέρνηση σε αυτές τις προκλήσεις , για χάρη του λαού της χώρας και της περιοχής “. 

Ο αρμόδιος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης δήλωσε:: “Η ΕΕ βρισκόταν στην πρώτη γραμμή στην παροχή βοήθειας έκτακτης ανάγκης στον ιρακινό λαό από την αρχή αυτής της κρίσης. Έχω δει από πρώτο χέρι την ταλαιπωρία των πολιτών από μέρη όπως ο Μοσούλ και η Φαλούτζα και είναι σημαντικό να συνεχιστούν όλες οι προσπάθειες βοήθειας να είναι αμερόληπτη και ουδέτερη, είναι απαραίτητο να υποστηρίξουμε όλους τους Ιρακινούς που χρειάζονται βοήθεια σήμερα, αύριο και για όσο διάστημα χρειαστεί ». 

Ο Επίτροπος για τη Διεθνή Συνεργασία και την Ανάπτυξη Νέβεν Μίμιτσα προστέθηκε: «Καθώς το Ιράκ ακολουθεί βήματα προς ένα σταθερότερο μέλλον, η ΕΕ δεσμεύεται να αποτελέσει βασικό εταίρο για την ανασυγκρότηση, τη σταθεροποίηση και την μακροπρόθεσμη αειφόρο ανάπτυξη. Η ΕΕ στοχεύει στην ενίσχυση της συγκεκριμένης υποστήριξης προς τον ιρακινό λαό σε ευρύ φάσμα τομέων, να προωθήσουν την οικονομική ανάπτυξη, τη χρηστή διακυβέρνηση και την ενίσχυση του δικαστικού συστήματος, καθώς και την ενίσχυση της εκπαίδευσης ». Διαβάστε το πλήρες δελτίο τύπου εδώ . 

(Για περισσότερες πληροφορίες: Catherine Ray – Τηλ .: +32 229 69921 · Carlos Martin Ruiz De Gordejuela – Τηλ .: +32 229 65322 · Lauranne Devillé – Τηλ .: +32 229 80833 · Daniel Puglisi – Τηλ .: +32 229 69140)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!