Skip to main content
| Notaka

“Αναστασιάδης: Παραποιήθηκαν και διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις μου για την ΑΟΖ”.

 Για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων και διαστρέβλωση και παραποίηση της δήλωσής του για την ΑΟΖ και τους Τ/κ έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 Σε δηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι η δήλωσή του διαχωρίζετο σε δύο σκέλη και αφορούσε πρώτα τις πάγιες θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, και του ιδίου προσωπικά και μετά τις θέσεις της Τουρκίας. Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι κάποιοι ηθελημένα παρέλειψαν αναφορά στις δικές μας θέσεις και απομόνωσαν τη δεύτερη του αναφορά στις τουρκικές θέσεις. Έκανε επίσης λόγο για προσπάθεια μείωσης της ιστορικότητας της επίσκεψής του στη Σαουδική Αραβία.

Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση του προέδρου Αναστασιάδη: 

“(α) Η δήλωση μου διεχωρίζετο σε δύο σκέλη. Το πρώτον που αφορούσε τις πάγιες θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, και συνεπώς και του ιδίου προσωπικά, και το δεύτερο σκέλος που αφορούσε τις θέσεις της Τουρκίας. Πιο συγκεκριμένα όσον αφορά τις θέσεις μας, και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερα αυτολεξεί πως «Η Κυβέρνηση και η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει να αντιμετωπίσει καμιά απειλή δοθέντος ότι προχωρεί στην ενάσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων και μάλιστα επιτυχώς. Ο φυσικός πλούτος της Κύπρου ανήκει – και το υπογραμμίζω – σε όλους τους νομίμους κατοίκους της Κυπριακής Δημοκρατίας μεταξύ των οποίων και οι Τουρκοκύπριοι. Συνεπώς οι όποιες απειλές της Τουρκίας δεν έχουν θέση και δεν είναι προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού. Θέλω να ελπίζω ότι η Τουρκία θα κατανοήσει ότι οι ερευνητικές γεωτρήσεις που γίνονται αφορούν το μέλλον της Κύπρου, το μέλλον των κατοίκων, του συνόλου του κυπριακού λαού και συνεπώς δεν έχουν θέση οι αμφισβητήσεις γιατί θέλουν (υπονοώντας τους Τούρκους) να θεωρούν ανύπαρκτη την Κυπριακή Δημοκρατίας ή υπαρκτή την ‘τ/κ δημοκρατία’». Και προς ανάδειξη της τουρκικής αντιφατικότητας και υποκρισίας πρόσθεσα δεικτικά: «Εάν επιλέγουν να προστατεύσουν τα δικαιώματα των Τ/Κ σε μια ‘ανεξάρτητη οντότητα’ τότε θα πρέπει να περιοριστούν εις όσα αναλογούν στην ‘αποκλειστική οικονομική ζώνη’ της εν λόγω παρανόμου οντότητας. Και συνεπώς δεν έχουν λόγο να αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας». Για να προσθέσω πως αυτό είναι θέση της Τουρκίας, λέγοντας επί λέξη: «Αλλά αυτό είναι μια θεωρία που απασχολεί μόνο τους Τούρκους και όχι εμάς».

(β) Από τα πιο πάνω σαφέστατα συνάγεται πως κάποιοι ηθελημένα παρέλειψαν αναφορά στις δικές μας θέσεις όπως και εσκεμμένα απομόνωσαν τη δεικτική μου αναφορά στις τουρκικές θέσεις. 

(γ) Θέλω να επαναλάβω πως δεν είναι πρόθεση μου να εμπλακώ σε αντιπαραθέσεις με τον οποιονδήποτε όσο και αν κάποιοι το επιδιώκουν, όσο και αν κάποιοι προσπάθησαν με ανυπόστατους ισχυρισμούς να μειώσουν την ιστορικότητα της πρώτης επίσκεψης Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Σαουδική Αραβία και όσα έχουμε επιτύχει.”

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!