Skip to main content
| I |

“Συμβουλές οικονομικής οδήγησης από την ΕΚΟ”.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΚΟ

 Οδηγείτε ακολουθώντας τα προβλεπόμενα όρια ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους. Υιοθετήστε μία οδηγική συμπεριφορά ώστε να οδηγείτε ομαλά, χωρίς απότομες επιταχύνσεις. Όταν επιταχύνετε, ο κινητήρας αναγκάζεται να λειτουργήσει με αυξημένο φορτίο ενώ κάθε φορά που φρενάρετε σπαταλάτε ενέργεια. Επιταχύνοντας πιο ομαλά και απελευθερώνοντας εγκαίρως το πεντάλ του γκαζιού θα μειώσετε την κατανάλωση καυσίμου του οχήματός σας. 

Όταν πρέπει να επιταχύνετε ή να επιβραδύνετε, να αλλάζετε τις ταχύτητες σε ορθό χρόνο ώστε να λειτουργεί ο κινητήρας στις χαμηλότερες δυνατές στροφές.

Τηρείτε επιμελώς τις ημερομηνίες σέρβις του αυτοκινήτου σας και ελέγχετε τακτικά τη στάθμη του λαδιού. Η κακή συντήρηση του οχήματος οδηγεί σε ανεπαρκή απόδοση του κινητήρα και επομένως αυξημένη κατανάλωση καυσίμου και υψηλότερα επίπεδα εκπομπών καυσαερίων.

Χρησιμοποιείτε καύσιμα που καθαρίζουν τον κινητήρα σας από τα κατάλοιπα της καύσης και βελτιώνουν την απόδοσή του, μειώνοντας επομένως την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές καυσαερίων.

Μοιραστείτε το αυτοκίνητο με άλλους, για τη δουλειά ή τη βόλτα. 

Προσπαθήστε να πληροφορηθείτε τη ροή της κυκλοφορίας, ώστε να μειώσετε στο ελάχιστο τις απότομες αυξομειώσεις της ταχύτητας του οχήματός σας και να αποφύγετε τις επαναλαμβανόμενες εκκινήσεις ή τη χρήση στο ρελαντί. Ξεκινήστε την οδήγηση μόλις ενεργοποιήσετε τον κινητήρα και απενεργοποιήστε τον, όταν παραμένετε σε στάση για διάστημα μεγαλύτερο του ενός λεπτού. 

Απομακρύνετε το περιττό βάρος από το χώρο αποσκευών ή από το πίσω κάθισμα. Η μεταφορά περιττού βάρους επιβαρύνει τη λειτουργία του κινητήρα κατά την επιτάχυνση και αυξάνει την κατανάλωση καυσίμου.

Απομακρύνετε τη σχάρα οροφής, διότι αυξάνει την αεροδυναμική αντίσταση και αναγκάζει τον κινητήρα να δουλεύει με αυξημένη κατανάλωση καυσίμου.

Χρησιμοποιήστε τον κλιματισμό μόνο όταν είναι απαραίτητος και κλείνετε όλα τα παράθυρα ειδικά όταν οδηγείτε γρήγορα.

Ελέγχετε την πίεση των ελαστικών σας σε μηνιαία βάση. Τα ελαστικά που δεν περιέχουν την κατάλληλη ποσότητα αέρα δεν είναι μόνο επικίνδυνα, αλλά αυξάνουν και την αντίσταση κύλισης με το οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η λειτουργία του κινητήρα και κατά συνέπεια να αυξάνεται η κατανάλωση καυσίμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!