Skip to main content
| Notaka

“Ρωσικά δεξαμενόπλοια τροφοδότησαν τη Βόρεια Κορέα με πετρέλαιο τους τελευταίους μήνες”.

Ρωσικά δεξαμενόπλοια τροφοδότησαν τη Βόρεια Κορέα με πετρέλαιο τους τελευταίους μήνες

 

Τα ρωσικά πλοία έχουν μεταφέρει πετρέλαιο σε πλοία της Βόρειας Κορέας σε αρκετές περιπτώσεις το 2017, παραβιάζοντας τις κυρώσεις
Ρωσικά δεξαμενόπλοια έχουν παραδώσει καύσιμα στη Βόρεια Κορέα τουλάχιστον τρεις φορές τους τελευταίους μήνες μέσω ανταλλαγής με τάνκερ, σύμφωνα με δύο πηγές, παρέχοντας οικονομική ανάσα στο καθεστώς της χώρας.
Οι πωλήσεις πετρελαίου ή πετρελαιοειδών από τη Ρωσία, ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου παγκοσμίως και μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, παραβιάζουν τις κυρώσεις των ΗΠΑ.
“Τα ρωσικά πλοία έχουν μεταφέρει πετρέλαιο σε πλοία της Βόρειας Κορέας σε αρκετές περιπτώσεις το 2017, παραβιάζοντας τις κυρώσεις”, δήλωσε στο Reuters η πρώτη πηγή.
Η δεύτερη πηγή, η οποία επιβεβαίωσε την ύπαρξη του ρωσικού εμπορίου καυσίμων από πλοίο σε πλοίο με τη Βόρεια Κορέα, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για συμμετοχή της ρωσικής κυβέρνησης στις τελευταίες μεταφορές.
“Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι μεταφορές υποστηρίζονται από το ρωσικό κράτος”, ανέφερε η δεύτερη πηγή.
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας και η ρωσική τελωνειακή υπηρεσία, αρνήθηκαν να σχολιάσουν όταν τους ζητήθηκε να απαντήσουν, εάν τα ρωσικά πλοία είχαν παραδώσει καύσιμα στα πλοία της Βόρειας Κορέας. 
Ο ιδιοκτήτης του ενός πλοίου κατηγορουμένου για λαθρεμπόριο πετρελαίου στη Βόρειο Κορέα αρνήθηκε οποιαδήποτε τέτοια δραστηριότητα.
Η τελευταία έκθεση ήρθε όταν η Κίνα, απαντώντας την Παρασκευή σε κριτική από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump, αρνήθηκε ότι είχε παραδώσει παράνομα προϊόντα πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα.
Η Βόρεια Κορέα βασίζεται σε εισαγόμενα καύσιμα για να διατηρήσει τη δυσχερή οικονομία της. 
“Τα πλοία διακινούν ρωσικό καύσιμο από τα λιμάνια της Άπω Ανατολής προς τη Βόρεια Κορέα”, δήλωσε η πρώτη πηγή, η οποία μίλησε υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας.
Δεδομένα από δορυφόρο δείχνουν ασυνήθιστες κινήσεις από ορισμένα ρωσικά πλοία.
Σύμφωνα με τις πηγές, το δεξαμενόπλοιο Vityaz με σημαία Ρωσίας, ήταν ένα πλοίο που είχε μεταφέρει καύσιμα στα πλοία της Βόρειας Κορέας.
Το Vityaz έφυγε από λιμάνι κοντά στο Βλαδιβοστόκ στη Ρωσία στις 15 Οκτωβρίου με 1.600 τόνους πετρελαίου, σύμφωνα με τα έγγραφα ελέγχου.
Τα έγγραφα που υπέβαλε ο αντιπρόσωπος του σκάφους στην αρχή ελέγχου του ρωσικού κρατικού λιμένα, έδειξαν τον προορισμό του ως αλιευτικού στόλου στη θαλάσσια περιοχή της Ιαπωνίας. 
Δεδομένα της αποστολής έδειξαν ότι το σκάφος έκλεισε τον αναμεταδότη του για λίγες μέρες καθώς έπλεε σε ανοικτά νερά.
Τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το Reuters τουλάχιστον οκτώ πλοία της Βόρειας Κορέας που έφυγαν από τη Ρωσία φορτωμένα με καύσιμα το 2017, κατευθύνονταν προς την πατρίδα τους, παρά το γεγονός ότι δήλωσαν άλλους προορισμούς.
Η Ρωσία από την πλευρά της υποστηρίζει, ότι τα πλοία της Βόρειας Κορέας έχουν σταματήσει τη φόρτωση καυσίμων.

ΠΗΓΗ: bankingnews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!