Skip to main content
| Notaka

“Νιγηρία: 1 δις δολάρια από τον ειδικό λογαριασμό πετρελαίου κατά της Boko Haram”.

Νιγηρία: 1 δις δολάρια από τον ειδικό λογαριασμό πετρελαίου κατά της Boko Haram

 

Το εθνικό οικονομικό συμβούλιο της χώρας ενέκρινε  τις δαπάνες
Η Νιγηρία θα πάρει 1 δισεκατομμύριο δολάρια από ειδικό λογαριασμό εξοικονόμησης εσόδων από πετρέλαιο για να ενισχύσει τον πόλεμό της εναντίον των ισλαμιστών μαχητών του Boko Haram στη βορειοανατολική χώρα.
Οι κυβερνήτες των 36 περιοχών της χώρας συναντήθηκαν με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση στο Εθνικό Οικονομικό Συμβούλιο για να συζητήσουν για τις δαπάνες, σύμφωνα με τον Godwin Obaseki, κυβερνήτη της  νότιας περιφέρειας Edo.
“Οι κυβερνήτες έχουν δώσει άδεια στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να δαπανήσει το ποσό των 1 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον αγώνα ενάντια στις εξεγέρσεις”, δήλωσε στους δημοσιογράφους στην Abuja μετά τη συνάντηση την Πέμπτη 14/12. 
Αυτό θα αφήσει υπόλοιπο 1,32 δισ. δολ. στο πλεόνασμα του ακαθάριστου λογαριασμού, όπου τα έσοδα από το πετρέλαιο υπερβαίνουν τις εκτιμώμενες προβλέψεις, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης.
Οι μαχητές του Boko Haram, οι οποίοι αντιτίθενται στη δυτική εκπαίδευση και επιδιώκουν να επιβάλουν την εκδοχή του ισλαμικού νόμου στη Νιγηρία, βρίσκονται στο όγδοο έτος της εξέγερσής τους, που έχει αφήσει τουλάχιστον 20.000 νεκρούς, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Ο Πρόεδρος Muhammadu Buhari κέρδισε εκλογές το 2015 με την ήττα της ομάδας να είανι μεταξύ των βασικών υποσχέσεων της εκστρατείας.
Από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο στρατός έχει ανακαταλάβει βάσεις από τη Boko Haram, επιτρέποντας την παροχή βοήθειας σε εκατομμύρια εκτοπισθέντων όπου καταγράφεται από τις υπηρεσίες ως η χειρότερη ανθρωπιστική καταστροφή στον κόσμο. πολιτικών στόχων.
Η κυβέρνηση μπορεί να αποφάσισε να αποσυρθεί από την εξοικονόμηση πετρελαίου λόγω της βελτίωσης των τιμών του αργού πετρελαίου, σύμφωνα με τον Dolapo Oni, επικεφαλής της έρευνας ενέργειας στην Ecobank Nigeria Ltd. στο Lagos.
“Αλλά αυτό δεν είναι ο σκοπός για τον οποίο οι αποταμιεύσεις προορίζονται να χρησιμοποιηθούν”, είπε. “Προορίζονται για τη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού και των κεφαλαιουχικών δαπανών. “

www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!