Skip to main content
| Notaka

“Βουτιά 2,1% το Brent”.

Βουτιά 2,1% το Brent

 

Με μεγάλες απώλειες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης το αργό με τους επενδυτές να υιοθετούν στάση αναμονής ενόψει των στοιχείων που θα ανακοινωθούν αύριο για την πορεία των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου έχασε 85 cents ή 1,5% διολισθαίνοντας στα 57,14 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το Brent Φεβρουαρίου στο μεταξύ σημείωσε βουτιά 1,35 δολ. ή 2,1% διολισθαίνοντας στα 63,34 δολ. το βαρέλι.

Οι τιμές είχαν σημειώσει ράλι χθες σε υψηλό άνω των δύο ετών μετά την είδηση ότι ο αγωγός Forties – ο οποίος μεταφέρει πάνω από 400.000 βαρέλια την ημέρα από τη Βόρεια Θάλασσα – θα κλείσει για επισκευές μετά από διαρροή πετρελαίου.

Η Ineos, ιδιοκτήτρια του αγωγού, ανακοίνωσε ότι το κλείσιμο του αγωγού είναι ζήτημα εβδομάδων και όχι ημερών. Ο αγωγός διοχετεύει σχεδόν το 40% του πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βόρειας Θάλασσας.

Οι επενδυτές στρέφουν πλέον την προσοχή τους στα κυβερνητικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν αύριο για τα εμπορικά αποθέματα. Οι αναλυτές περιμένουν τα στοιχεία να δείξουν και νέα υποχώρηση των αποθεμάτων αργού, για τέταρτη διαδοχική εβδομάδα.

ΠΗΓΗ: Capital.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!