Skip to main content
| Notaka

“Ερώτηση για το πετρέλαιο θέρμανσης”.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ

 Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ

Το επίδομα θέρμανσης, στα χρόνια της κρίσης, έχει αναδειχθεί σε μέτρο στήριξης των οικονομικά αδύναμων οικογενειών. Ωστόσο, μετά και τη δεύτερη κατά σειρά μείωση του διατιθέμενου ποσού από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ -αυτή τη φορά κατά 50%- θα περιοριστούν δραστικά οι δικαιούχοι που θα έχουν πλέον το «προνόμιο» της θέρμανσης. Είναι περιττό να τονίσουμε ότι δικαιούχοι του επιδόματος, όπως χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι και ηλικιωμένοι που κατοικούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές -για τους οποίους η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης είναι μέτρο ζωτικής σημασίας- θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση. 
Ενώ, ήδη, στα ορεινά χωριά της Ελασσόνας, του Κισσάβου και των Φαρσάλων, αλλά και του κάμπου, υπάρχει επείγουσα ανάγκη για θέρμανση, ακόμη βρισκόμαστε εν αναμονή εξαγγελιών για το «κουτσουρεμένο» επίδομα.
Δυστυχώς, από κυβερνητικής πλευράς γίνεται αντιληπτό ότι το μείζον αυτό ζήτημα δεν αντιμετωπίζεται με την αναγκαία ευαισθησία. Αυτό αποδεικνύεται από τις αλλεπάλληλες μειώσεις του επιδόματος θέρμανσης, αλλά και τις καθυστερήσεις στις εξαγγελίες για τους δικαιούχους και το ποσό που δικαιούνται. Επιπλέον, διαψεύσθηκαν οι προσδοκίες όσων ανέμεναν ότι ένα μέρος του περίφημου πλεονάσματος θα διαθέτονταν γι’ αυτόν το σκοπό. Κι όμως, θα μπορούσε ένα μικρό μέρος του ποσού που θα δοθεί ως κοινωνικό μέρισμα, να είχε διατεθεί για την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης. Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ουσιαστική στήριξη, ιδιαίτερα για τους κατοίκους ορεινών και ημιορεινών περιοχών, που έχουν να αντιμετωπίσουν έναν ακόμη σκληρό χειμώνα, αλλά και για οικονομικά αδύναμες οικογένειες των αστικών κέντρων.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1. Προτίθεστε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης και με ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα;

2. Εξετάζετε τη δυνατότητα αύξησης των κονδυλίων που θα διατεθούν για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης;

Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 2017

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!