| Notaka |

“ΕΔΑ Αττικής: 21.000 νοικοκυριά άφησαν το πετρέλαιο και συνδέθηκαν με φυσικό αέριο”.

ΕΔΑ Αττικής: 21.000 νοικοκυριά άφησαν το πετρέλαιο και συνδέθηκαν με φυσικό αέριο

Η πύκνωση του δικτύου και η αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου, καθίσταται οι στρατηγικοί στόχοι για την Εταιρεία Διανομής Φυσικού Αερίου Αττικής που εμφανίζει εκρηκτικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Σύμφωνα με την νέα διοίκηση που από τον περασμένο μήνα ασκεί ο κ. Δημήτρης Παπακώστας, οι δύο αυτοί στόχοι θα ισχυροποιήσουν το δίκτυο και θα συμβάλλουν στην μείωση των τιμολογίων.

 Της Μαριάννας Τζάννε,

Η πύκνωση του δικτύου και η αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου, καθίσταται οι στρατηγικοί στόχοι για την Εταιρεία Διανομής Φυσικού Αερίου Αττικής που εμφανίζει εκρηκτικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Σύμφωνα με την νέα διοίκηση που από τον περασμένο μήνα ασκεί ο κ. Δημήτρης Παπακώστας, οι δύο αυτοί στόχοι θα ισχυροποιήσουν το δίκτυο και θα συμβάλλουν στην μείωση των τιμολογίων.

Οι νέες συνδέσεις φυσικού αερίου από τις αρχές του χρόνου ανέρχονται σε 21.000 εμφανίζοντας αύξηση 50% σε σχέση με τους στόχους. Υπολογίζεται ότι για την επόμενη πενταετία θα προστεθούν 100 χιλιόμετρα νέου δικτύου απορροφώντας επενδύσεις συνολικού ύψους 67 εκ. ευρώ.

Στην ραγδαία εξάπλωση του φυσικού αερίου πρωτοστατούν τα διαμερίσματα που αποσυνδέονται από την κεντρική θέρμανση και επιλέγουν την αυτονομία. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το σύνολο των νέων πελατών 11.500 έως 12.000 ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Στην εξέλιξη της αγοράς έχουν συμβάλλει η πολιτική των επιδοτήσεων αλλά και η τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου από τον περασμένο Δεκέμβριο. Οι ρυθμίσεις αυτές πρόσφατα συμπληρώθηκαν και με νέες διατάξεις που συμπεριλήφθηκαν σε νομοσχέδιο του υπουργείο Περιβάλλοντος και εξειδικεύουν τον τρόπο αποκοπής από την κεντρική θέρμανση. Όπως αναφέρουν στην ΕΔΑ Αττικής, το νέο πλαίσιο ξεκαθαρίζει το τοπίο σε σχέση με την σύνδεση στις πολυκατοικίες ωστόσο βάζει ορισμένα κριτήρια (ενεργειακή αναβάθμιση σε σχέση με τον ΚΕΝΑΚ) που περιπλέκουν τις διαδικασίες.

Φέτος η ΕΔΑ Αττικής βγήκε στην αγορά με μία «τριπλέτα» παροχών που αποτέλεσαν σημαντικά κίνητρα για την προσέλκυση του κόσμου. Πρόκειται για την χρηματοδότηση της σύνδεσης με το δίκτυο, την επιδότηση εσωτερικής εγκατάστασης και τα δωρεάν ως επί το πλείστον τέλη σύνδεσης, συνολικού ύψους 4,3 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Παπακώστας, επισήμανε χθες ότι θα συνεχιστεί το πρόγραμμα επιδοτήσεων και μέσα στο 2018. Σήμερα το δίκτυο φυσικού αερίου απολαμβάνουν 350.000 νοικοκυριά με 105.000 εγκατεστημένους μετρητές. Στόχος είναι η πύκνωση του υφιστάμενου δικτύου, το οποίο σήμερα καλύπτει το 55% στην Αττική με συνεχείς αναβαθμίσεις του παλαιού δικτύου στο κέντρο της Αθήνας.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ ΣΕΕΠΕ Σταυράκης Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!