Skip to main content
| Notaka

“Με ομιλία Τσίπρα και ενεργειακή ατζέντα ξεκινά σήμερα η Ευρω-Αραβική Σύνοδος στην Αθήνα”.

Ξεκινάει σήμερα η Ευρω-Αραβική Διάσκεψη «Προς μια Σταθερή Συμμαχία» που πραγματοποιείται στις 9 και 10 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με ομιλία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα.

 

Ξεκινάει σήμερα η Ευρω-Αραβική Διάσκεψη «Προς μια Σταθερή Συμμαχία» που πραγματοποιείται στις 9 και 10 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με ομιλία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα.

Στόχος της Συνόδου είναι να προωθήσει τη συνεργασία της Ευρώπης με τον Αραβικό κόσμο.

Η ατζέντα της Συνόδου καλύπτει θέματα που άπτονται των γεωπολιτικών εξελίξεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον αραβικό κόσμο, της συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και της ναυτιλίας, της εκπαίδευση, των παραγωγικών επενδύσεων των αραβικών χωρών σε χώρες της ΕΕ και των ευρωπαϊκών επενδύσεων στον αραβικό κόσμο.

Εκτός του πρωθυπουργού, στην εναρκτήρια συνεδρία της Συνόδου χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου κ. Saad Hariri, ο Πρωθυπουργός της Μάλτας κ. Joseph Muscat, Ο Α/Πρόεδρος της Ευρωπαΐκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Ενεργειακή Ένωση, κ. Maroš Šefčovič, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, o Υπουργός Οικονομίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κ. Al Mansouri, ο Υπουργός Επενδύσεων της Ιορδανίας κ. Muhannad Shehadeh, ο Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Αιγύπτου Tarek Kabil, ο Υφυπουργός Εξωτερικών του Κατάρ κ. Al-Muraikhi, καθώς και υψηλοί αξιωματούχοι από το Μπαχρέιν, την Παλαιστίνη και το Ιράκ.

Στη Σύνοδο θα συμμετάσχει μεγάλη αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης, ο Επίτροπος για τη Μετανάστευση κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών Ελλάδας και Κύπρου, ελληνικοί και αραβικοί επιχειρηματικοί φορείς, μεγάλος αριθμός funds και δεκάδες διακεκριμένοι επιχειρηματίες από τις αραβικές χώρες.

Η ομιλία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα είναι προγραμματισμένη για τις 09:15.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 12:00 με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη, στη 13:00 με τον Πρωθυπουργό της Μάλτας, κ. Τζόσεφ Μουσκάτ, και στις 14:00 με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για την Ενεργειακή Ένωση, κ. Μάρος Σέφτσοβιτς.

Η πρώτη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τον περασμένο Νοέμβριο.

ΠΗΓΗ: Energy Press

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!