| Notaka |

“Η Total αναβάλλει την απόφαση επένδυσης για το πεδίο Absheron στο Αζερμπαϊτζάν”.

Η Total αναβάλλει την απόφαση επένδυσης για το πεδίο Absheron στο Αζερμπαϊτζάν

Η Total και κρατική ενεργειακή εταιρεία SOCAR της Αζερμπαϊτζάν δημιούργησαν μια κοινή επιχείρηση το 2009 για να διερευνήσουν και να αναπτύξουν την περιοχή του Absheron, η οποία έχει εκτιμημένα αποθέματα 350 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου.

 Η γαλλική πετρελαϊκή εταιρεία Total ανέβαλε την επένδυση για την ανάπτυξη του πεδίου Absheron στον αζερικό τομέα της Κασπίας Θάλασσας έως την άνοιξη του 2018 από τον Δεκέμβριο που είχε αρχικά προγραμματισθεί.
 Η Total και κρατική ενεργειακή εταιρεία SOCAR της Αζερμπαϊτζάν δημιούργησαν μια κοινή επιχείρηση το 2009 για να διερευνήσουν και να αναπτύξουν την περιοχή του Absheron, η οποία έχει εκτιμημένα αποθέματα 350 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου και 45 εκατ. τόνους συμπυκνωμάτων.
 “Πρέπει να υπογράψουμε κάποιες συμβάσεις, να ορίσουμε την ημερομηνία για να ξεκινήσουμε τη γεώτρηση και γι ‘αυτό η επενδυτική απόφαση για το Absheron θα ληφθεί την άνοιξη του 2018, πιθανότατα τον Μάρτιο” δήλωσε ο Denis Lemarchal, γενικός διευθυντής της Total Αζερμπαϊτζάν.
 Η Total ανακοίνωσε τον περασμένο Νοέμβριο ότι είχε υπογράψει συμφωνία με την SOCAR για την ανάπτυξη του Absheron, του πεδίου που ανακάλυψε το 2011, ενισχύοντας την δυναμικότητα της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας ως σημαντικό εξαγωγέα φυσικού αερίου.
 Η συμφωνία καθόρισε συμβατικούς και εμπορικούς όρους για μια πρώτη φάση παραγωγής για τον τομέα, αλλά η τελική επενδυτική απόφαση δεν έχει ακόμη ληφθεί.
 Ο Lemarchal δήλωσε ότι η πρώτη διάτρηση αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο και θα διαρκέσει 15 μήνες.
 Πρόσθεσε ότι η Total αναμένεται να πάρει το πρώτο φυσικό αέριο από τον Absheron στο τέλος του 2019 αρχές του 2020.
 Το κόστος του πρώτου σταδίου ανάπτυξης εκτιμάται σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια, ενώ η ετήσια παραγωγή του φτάνει τα 1,5 bcm φυσικού αερίου.
 Το παραγόμενο αέριο θα προμηθεύσει την εγχώρια αγορά του Αζερμπαϊτζάν, ενώ το συμπύκνωμα θα αποσταλεί κατά μήκος του αγωγού Μπακού-Τιφλίδας-Τσεϊχάν, ο οποίος διέρχεται από το Αζερμπαϊτζάν μέσω της Γεωργίας στην Τουρκία.
 Το δεύτερο στάδιο του έργου αναμένεται να υλοποιηθεί το 2022-2023 για την παραγωγή επιπλέον 5 δισ. bcm φυσικού αερίου ετησίως.

www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!