Skip to main content
| Notaka

“Η Total αναβάλλει την απόφαση επένδυσης για το πεδίο Absheron στο Αζερμπαϊτζάν”.

Η Total αναβάλλει την απόφαση επένδυσης για το πεδίο Absheron στο Αζερμπαϊτζάν

Η Total και κρατική ενεργειακή εταιρεία SOCAR της Αζερμπαϊτζάν δημιούργησαν μια κοινή επιχείρηση το 2009 για να διερευνήσουν και να αναπτύξουν την περιοχή του Absheron, η οποία έχει εκτιμημένα αποθέματα 350 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου.

 Η γαλλική πετρελαϊκή εταιρεία Total ανέβαλε την επένδυση για την ανάπτυξη του πεδίου Absheron στον αζερικό τομέα της Κασπίας Θάλασσας έως την άνοιξη του 2018 από τον Δεκέμβριο που είχε αρχικά προγραμματισθεί.
 Η Total και κρατική ενεργειακή εταιρεία SOCAR της Αζερμπαϊτζάν δημιούργησαν μια κοινή επιχείρηση το 2009 για να διερευνήσουν και να αναπτύξουν την περιοχή του Absheron, η οποία έχει εκτιμημένα αποθέματα 350 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου και 45 εκατ. τόνους συμπυκνωμάτων.
 “Πρέπει να υπογράψουμε κάποιες συμβάσεις, να ορίσουμε την ημερομηνία για να ξεκινήσουμε τη γεώτρηση και γι ‘αυτό η επενδυτική απόφαση για το Absheron θα ληφθεί την άνοιξη του 2018, πιθανότατα τον Μάρτιο” δήλωσε ο Denis Lemarchal, γενικός διευθυντής της Total Αζερμπαϊτζάν.
 Η Total ανακοίνωσε τον περασμένο Νοέμβριο ότι είχε υπογράψει συμφωνία με την SOCAR για την ανάπτυξη του Absheron, του πεδίου που ανακάλυψε το 2011, ενισχύοντας την δυναμικότητα της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας ως σημαντικό εξαγωγέα φυσικού αερίου.
 Η συμφωνία καθόρισε συμβατικούς και εμπορικούς όρους για μια πρώτη φάση παραγωγής για τον τομέα, αλλά η τελική επενδυτική απόφαση δεν έχει ακόμη ληφθεί.
 Ο Lemarchal δήλωσε ότι η πρώτη διάτρηση αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο και θα διαρκέσει 15 μήνες.
 Πρόσθεσε ότι η Total αναμένεται να πάρει το πρώτο φυσικό αέριο από τον Absheron στο τέλος του 2019 αρχές του 2020.
 Το κόστος του πρώτου σταδίου ανάπτυξης εκτιμάται σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια, ενώ η ετήσια παραγωγή του φτάνει τα 1,5 bcm φυσικού αερίου.
 Το παραγόμενο αέριο θα προμηθεύσει την εγχώρια αγορά του Αζερμπαϊτζάν, ενώ το συμπύκνωμα θα αποσταλεί κατά μήκος του αγωγού Μπακού-Τιφλίδας-Τσεϊχάν, ο οποίος διέρχεται από το Αζερμπαϊτζάν μέσω της Γεωργίας στην Τουρκία.
 Το δεύτερο στάδιο του έργου αναμένεται να υλοποιηθεί το 2022-2023 για την παραγωγή επιπλέον 5 δισ. bcm φυσικού αερίου ετησίως.

www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!