Skip to main content
| Notaka

“Η αύξηση κερδών δίνει ανάσα στους πετρελαϊκούς γίγαντες”.

Φωτογραφία για Η αύξηση κερδών δίνει ανάσα στους πετρελαϊκούς γίγαντες

Οι μεγάλες, παγκόσμιες εταιρείες πετρελαίου επιστρέφουν στον κανονικό τρόπο ζωής τους αφού επιβίωσαν από μια πτώση των τιμών που συγκλόνισε τα θεμέλια του κλάδου τους.

 Οι μεγάλες, παγκόσμιες εταιρείες πετρελαίου επιστρέφουν στον κανονικό τρόπο ζωής τους αφού επιβίωσαν από μια πτώση των τιμών που συγκλόνισε τα θεμέλια του κλάδου τους.

Η BP Plc έδωσε το πιο ισχυρό μήνυμα ότι το χειρότερο κομμάτι της ύφεσης έληξε, ανακοινώνοντας την Τρίτη ότι θα επαναγοράσει μετοχές της για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια. Μετά την δημοσίευση των κερδών του τρίτου τριμήνου που με άνεση διέψευσαν τις εκτιμήσεις, οι μετοχές της εταιρείας που εδρεύει στο Λονδίνο έφτασαν στο υψηλότερο σημείο από το 2014 και πλησιάζοντας την Royal Dutch Shell Plc σε επίπεδο που δεν παρατηρήθηκε ποτέ, μετά την περίφημη συνάντηση του ΟΠΕΚ που προκάλεσε την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου.

“Αυτό που δείχνει η απόφαση επαναγοράς, είναι ότι είμαστε πίσω στην ομαλότητα”, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της BP Brian Gilvary σε τηλεφωνική συνέντευξη. “Θα πρέπει να συνεχίσουμε να διαχειριζόμαστε την αστάθεια που υπάρχει με αυτήν την αγορά, αλλά τώρα έχουμε μια βασική στήριξη του κλάδου που μπορεί να εξισορροπήσει στα 49 δολάρια το βαρέλι”.



Το πετρέλαιο Brent, το διεθνές σημείο αναφοράς, αυξήθηκε πάνω από 60 δολάρια το βαρέλι την περασμένη εβδομάδα για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2015, καθώς οι περικοπές στην παραγωγή από τον Οργανισμό των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και οι σύμμαχοι, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, περιορίζουν την παγκόσμια προσφορά. Αποτελέσματα από αρκετές εταιρείες του κλάδου σηματοδότησαν επίσης μια επιστροφή στην ανάπτυξη. Η Total SA ανέφερε τα υψηλότερα κέρδη από την άντληση πετρελαίου και φυσικού αερίου για περισσότερο από δύο χρόνια, ενώ κέρδη κατεγράφησαν από Chevron Corp. και Exxon Mobil Corp.
Πηγή Tromaktiko

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!