| Notaka |

“Έτοιμοι να αναπτύξουν υποδομές χρήσης CNG οι Δήμοι που δεν έχουν σύνδεση στο δίκτυο φυσικού αερίου”.

Έτοιμοι να αναπτύξουν υποδομές χρήσης CNG οι Δήμοι που δεν έχουν σύνδεση στο δίκτυο φυσικού αερίου

Ως απαραίτητη προϋπόθεση για να προωθήσουν τα σχέδιά τους είναι η εξασφάλιση σταθερής τροφοδοσίας και τιμών ανάλογων με εκείνες που ισχύουν για το ενεργό δίκτυο.

 Σταθερή τροφοδοσία και τιμές φυσικού αερίου στα ίδια επίπεδα με αυτά που πληρώνουν οι καταναλωτές που είναι συνδεδεμένοι με το δίκτυο ζητούν για τους πολίτες τους οι Δήμοι απομακρυσμένων από το δίκτυο περιοχών που θα προχωρήσουν στην δημιουργία υποδομών για τη χρήση CNG.
Όπως προκύπτει από τη συμμετοχή στη δημόσια διαβούλευση που διενήργησε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για την πρώτη αναθεώρηση του Κώδικα Διαχείρισης του Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου, το ενδιαφέρον για την αξιοποίηση της τεχνολογίας του συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) είναι ιδιαίτερα έντονο κυρίως από Δήμους που βρίσκονται κοντά στη Θεσσαλονίκη και στην Κεντρική Ελλάδα. 
Έτσι στη δημόσια διαβούλευση που διενήργησε η ΡΑΕ συμμετείχαν οι Δήμοι Τυρνάβου, Λαγκαδά, Δέλτα και Χαλκηδόνας, οι οποίοι στις επιστολές τους θέτουν δυο βασικές αρχές που πρέπει να διασφαλιστούν από τον Κώδικα.
Αυτές είναι: 
•    Πρώτον, ότι το απομακρυσμένο δίκτυο δεν θα μείνει χωρίς φυσικό αέριο
•    Δεύτερον, ότι οι τιμές του φυσικού αερίου δεν θα είναι υψηλότερες για τους κατοίκους των περιοχών αυτών. 
Όπως τονίζεται στις επιστολές προς τη ΡΑΕ η έλευση του φυσικού αερίου σε απομακρυσμένες από το δίκτυο περιοχές, αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα που πλέον είναι δυνατόν να ικανοποιηθεί με την τεχνολογία του συμπιεσμένου φυσικού αερίου. 

Εξασφάλιση χώρων για εγκαταστάσεις αποσυμπίεσης του αερίου 

Στο πλαίσιο αυτό η Τοπική Αυτοδιοίκηση διαθέτει στην εταιρία διανομής τους χώρους για την αποσυμπίεση του φυσικού αερίου, ενώ πλήθος κατοίκων και επιχειρήσεων έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συνδεθούν με το δίκτυο που θα κατασκευαστεί. 
Για τους λόγους αυτούς οι τέσσερις Δήμοι ζητούν να προβλεφθεί στον Κώδικα, ότι τη συμπίεση και μεταφορά φυσικού αερίου στις περιοχές τους θα γίνεται από τη δραστηριότητα διανομής, και όχι από τους προμηθευτές φυσικού αερίου.
Επίσης ζητούν από τη ΡΑΕ, να διασφαλίσει ότι οι κάτοικοι αυτών των περιοχών δεν θα επιβαρύνονται επιπλέον, σε σύγκριση με τους καταναλωτές που βρίσκονται πάνω στο ενεργό δίκτυο αερίου. 

www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ ΣΕΕΠΕ Σταυράκης Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!