| Notaka |

“DRIVE THRU-Ένα πρατήριο, όπως θα έπρεπε να είναι τα πρατήρια”.

Το Caffeine Roastery Superfoods είναι ένα Brand Coffe take away που ξεκίνησε από την Ξάνθη και με την μέθοδο του «Νίτσε» μάρκετινγκ επεκτείνεται στην Βόρεια Ελλάδα. Αυτή την στιγμή λειτουργούν τέσσερα καταστήματα με δύο από αυτά να βρίσκονται στην Ξάνθη, ένα στην Κομοτηνή και σε λίγες ημέρες στην Καβάλα.

 

Το Caffeine Roastery Superfoods είναι ένα Brand Coffe take away που ξεκίνησε από την Ξάνθη και με την μέθοδο του «Νίτσε» μάρκετινγκ επεκτείνεται στην Βόρεια Ελλάδα. Αυτή την στιγμή λειτουργούν τέσσερα καταστήματα με δύο από αυτά να βρίσκονται στην Ξάνθη, ένα στην Κομοτηνή και σε λίγες ημέρες στην Καβάλα.

Η επιτυχία της επιχείρησης βρίσκεται σε έναν σημαντικό παράγοντα, στην σχέση της επιχείρισης-προσωπικού με τους πελάτες. Το προσωπικό του κάθε καταστήματος επιλέγεται με προσοχή, εκπαιδεύεται με την ίδια προσοχή και τέλος συνεχίζει να εκπαιδεύεται. 

Πρόσφατα οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης άνοιξαν το δεύτερο κατάστημα στην Ξάνθη το οποίο βρίσκεται στον ίδιο χώρο με πρατήριο. Δεν είχαν καμιά σχέση με το αντικείμενο, το πρατήριο δηλαδή, και το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να ρωτήσουν, να κάνουν σφουγγάρι το μυαλό τους, να μάθουν και να προσαρμόσουν όλες αυτές τις πληροφορίες στην κουλτούρα τους και συνέχεια να τις εφαρμόσουν συνολικά στο χώρο που δημιούργησαν.

Από την πρώτη στιγμή διαπίστωσαν άμεσα στο πρόβλημα που υπάρχει στα πρατήρια, ότι σε εταιρείες και πρατηριούχους ο πελάτης δεν είναι επίκεντρο. Διαπίστωσαν ότι υπάρχει μεγάλο κενό ανάμεσα στην αντλία και το κατάστημα, τους υπαλλήλους που δουλεύουν στην αντλία δηλαδή.

Παρόλο που οι υπάλληλοι εκπαιδεύτηκαν σε πρατήριο της συνεργαζόμενης εταιρείας, οι ίδιοι υπάλληλοι πέρασαν μια δεύτερη εκπαίδευση στο κατάστημα του καφέ, και δεν τους έμαθαν να κάνουν καφέ, τους έμαθαν να είναι ΠΑΝΤΑ θετικοί με τους πελάτες. 

Το δεύτερο που έκαναν ήταν να μην ακολουθήσουν την κακή πρακτική των πρατηριούχων με το θέμα των τιμών. Σε μια πόλη που πρόσφατα που η πιο επώνυμη branda πρατηρίου (shell) πουλούσε 1,38,9 με την μέση τιμή στην Ελλάδα να είναι 1.52, αυτοί πήγαν την τιμή στο 1,45,7 με σήμα ΕΛΙΝ διπλασιάζοντας μάλιστα τα νούμερα στις πωλήσεις.

Δεν χρειάστηκε να κάνουν κάτι μαγικό, έκαναν αυτό που έχει ο καταναλωτής ανάγκη από ένα πρατήριο

  • κάλυψη αναγκών
  • φιλική και ευγενική (όχι δουλική) εξυπηρέτηση
  • ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
  • και τέλος επικοινωνία πελάτη – καταστήματος με κύριο εργαλείο το διαδίκτυο

Η εταιρεία μας Green Apple Web Marketing Consultants ανέλαβε αυτή την επικοινωνία και την σχέση ανάμεσα στο κατάστημα και τον πελάτη, αλλά κυρίως, να μετατρέψει τους πελάτες του Caffeine Roaster Superfoods σε πελάτες του Drive Thru (έτσι ονομάζεται ο χώρος που βρίσκονται το πρατήριο ΕΛΙΝ και το Caffeine Roastery Superfoods)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!