Skip to main content
| Notaka

“Επενδύσεις 300 εκατ. ευρώ στην πετρελαϊκή εταιρεία της Σερβίας”.

Επενδύσεις 300 εκατ. ευρώ στην πετρελαϊκή εταιρεία της Σερβίας

Εκσυγχρονισμός μονάδας.

 Η σερβική πετρελαϊκή εταιρεία NIS, που ανήκει κατά πλειοψηφία στη ρωσική εταιρεία Gazprom Neft, ξεκίνησε τη Δευτέρα 23/10 την κατασκευή ενός συγκροτήματος βαθιάς μετατροπής ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ στο κύριο διυλιστήριο, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητα και θα μειώσει τη ρύπανση.
Το έργο στο διυλιστήριο Pancevo αποτελεί μέρος της δεύτερης φάσης του προγράμματος Gazprom Neft για τον εκσυγχρονισμό της ικανότητας διύλισης του NIS, η οποία ξεκίνησε το 2009 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2019.
Με χωρητικότητα 2.000 τόνων ημερησίως, η νέα εγκατάσταση θα επιτρέψει στο ποσοστό μετατροπής του διυλιστηρίου, βασικό δείκτη της λειτουργικής αποτελεσματικότητάς του, να φτάσει το 99,2%, ανέφερε το NIS σε ανακοίνωσή του . 
Ο όγκος του πετρελαίου υψηλής ποιότητας που παράγεται θα αυξηθεί κατά περισσότερο από 38%, ανέφερε.
Στο πλαίσιο του έργου, το NIS θα ξεκινήσει επίσης την παραγωγή άνθρακα πετρελαίου που δεν παράγεται επί του παρόντος στη Σερβία.
Μόλις ολοκληρωθεί η λειτουργία του συγκροτήματος, το διυλιστήριο θα παύσει την παραγωγή καυσίμου πετρελαίου υψηλής περιεκτικότητας σε θείο, το οποίο είναι πολύ ρυπογόνο.
Το NIS διαθέτει δύο διυλιστήρια και παράγει 1,7 εκατομμύρια τόνους ισοδύναμου πετρελαίου και φυσικού αερίου ετησίως. Η Gazprom Neft κατέχει το 56,15% της NIS, ενώ η κυβέρνηση της Σερβίας κατέχει το 29,88% και το υπόλοιπο ανήκει σε μικρούς μετόχους.

www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!