Skip to main content
| Notaka

“Στα 1,8 τρισ. κ.π. οι δυνητικά αξιοποιήσιμοι πόροι από τα δυο οικόπεδα της Energean στο Μαυροβούνιο”.

Ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα στοιχεία από τις έρευνες στα δυο θαλάσσια οικόπεδα του Μαυροβουνίου, για τα οποία η Energean Oil & Gas έχει υπογράψει σύμβαση παραχώρησης με τη χώρα.

 

Ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα στοιχεία από τις έρευνες στα δυο θαλάσσια οικόπεδα του Μαυροβουνίου, για τα οποία η Energean Oil & Gas έχει υπογράψει σύμβαση παραχώρησης με τη χώρα.

Σύμφωνα με την πρώτη έκθεση Competent Persons Report (CPR) που συνέταξε η Netherland Sewell & Associates, όπου αποτυπώνονται τα δυνητικά απολήψιμα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στα θαλάσσια οικόπεδα 4219-26 και 4218-30, για τα οποία η Energean Oil & Gas έχει υπογράψει σύμβαση παραχώρησης, οι συνδυαστικοί δυνητικοί αξιοποιήσιμοι πόροι από τα δυο οικόπεδα ανέρχονται στα 1,8 τρισ. κυβικά πόδια αερίου.

Η Energean είχε υπογράψει το Μάρτιο τη Σύμβαση Παραχώρησης με το Κράτος του Μαυροβουνίου για την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στα θαλάσσια οικόπεδα 4219-26 και 4218-30.

Τα δύο οικόπεδα βρίσκονται σε βάθος 50 έως 100 μέτρων, κοντά στις ακτές του Μαυροβουνίου, στην περιοχή του Bar.

Η CPR είναι μέρος της πρώτης, τριετούς φάσης της έρευνας υδρογονανθράκων στα συγκεκριμένα οικόπεδα, που περιλαμβάνει ένα υποχρεωτικό πρόγραμμα εργασιών, μεταξύ των οποίων και μια τρισδιάστατη σεισμική μελέτη που αναμένεται να αποκτηθεί το 2018, καθώς και γεωλογικές και γεωφυσικές έρευνες. Το κόστος της αρχικής αυτής φάσης ερευνών εκτιμάται στα 5 εκατ. δολάρια.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της CPR, ο κ. Μαθιός Ρήγας, CEO της Energean, ανέφερε τα εξής:

“Η CPR υποδεικνύει ότι το Μαυροβούνιο βρίσκεται περιοχή αναξιοποίητου δυναμικού στην ανατολική Αδριατική. Η περιοχή παραμένει σε σημαντικό βαθμό ανεξερεύνηση, παρότι συγκεντρώνει στοιχεία που δείχνουν ότι υπάρχει εκμεταλλεύσιμο πετρελαϊκό σύστημα με εκτεταμμένο αμμόλιθο και ανάπτυξη ανθρακικών κοιτασμάτων.  Η δυτική Αδριατική έχει αποτελέσει γόνιμη περιοχή για την παραγωγή υδρογονανθράκων για περισσότερα από 50 χρόνια τόσο για πετρέλαιο, όσο και για βιογενές αέριο και πιστεύουμε ότι αντίστοιχη είναι η εικόνα και για τους υδρογονάνθρακες στα ανοικτά των ακτών του Μαυροβουνίου.

Έχοντας εμπειρία εκμετάλλευσης στη Δυτική Ελλάδα, η Energean έχει αναπτύξει λεπτομερή κατανόηση της γεωλογίας της περιοχής και είναι δεσμευμένη και κατάλληλα τοποθετημένη να μεγιστοποιήσει της πιθανότητες ανάπτυξης και να ξεκλειδώσει το δυναμικό υδρογονανθράκων της περιοχής».

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της Energean εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!