| Notaka |

“Η σύσταση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αποτελεσματικό όργανο για την καταπολέμηση διασυνοριακής απάτης στον τομέα του ΦΠΑ”.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ακολουθεί κοινή Δήλωση του επιτρόπου κ. Gunther H. Oettinger και της επιτρόπου κ. Vera Jourova σχετικά με τη συμφωνία του Συμβουλίου για τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας:

 

Ακολουθεί κοινή Δήλωση του επιτρόπου κ. Gunther H. Oettinger και της επιτρόπου κ. Vera Jourova σχετικά με τη συμφωνία του Συμβουλίου για τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας:

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τη σημερινή συμφωνία του Συμβουλίου για τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας. Με 20 κράτη μέλη να συμμετέχουν, θα διαθέτουμε ένα ισχυρό, ανεξάρτητο και αποτελεσματικό όργανο για την καταπολέμηση του διεθνικού εγκλήματος σε βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ και της διασυνοριακής απάτης στον τομέα του ΦΠΑ.

Η δημιουργία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας θα αλλάξει πραγματικά τα δεδομένα. Πολλές περιπτώσεις απάτης σε βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ έχουν διεθνικό χαρακτήρα. Ως εκ τούτου, χρειαζόμαστε ένα όργανο που να μπορεί όχι μόνο να διεξάγει έρευνες, αλλά και να ασκεί διώξεις σε διασυνοριακό επίπεδο. Αυτό ακριβώς θα κάνει η μελλοντική Εισαγγελία. Θα διασφαλίζει ότι την ταχύτερη παραπομπή των εγκληματιών στη δικαιοσύνη και την ανάκτηση περισσότερων χρημάτων, προς όφελος των Ευρωπαίων φορολογουμένων.

Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι 20 κράτη μέλη ενώνουν τις δυνάμεις τους γι’ αυτόν τον σκοπό και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες της ΕΕ. Ταυτόχρονα, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ θα υποστηρίξουν τις κοινές μας προσπάθειες για να προστατεύσουμε τον προϋπολογισμό της ΕΕ από φαινόμενα διαφθοράς και απάτης. Επιπλέον, το ερχόμενο έτος η Επιτροπή θα καθορίσει τα επόμενα βήματα για μια πιθανή μελλοντική επέκταση των καθηκόντων της Εισαγγελίας, ώστε να περιλαμβάνουν και τα διασυνοριακά εγκλήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Μετά τη συμφωνία του Συμβουλίου, τώρα πλέον θα εργαστούμε ώστε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να καταστεί λειτουργική μέχρι τους πρώτους μήνες του 2020. Θα την εξοπλίσουμε με τα αναγκαία μέσα ώστε να διασφαλιστεί ότι θα μπορεί να αρχίσει να παράγει αποτελέσματα το συντομότερο δυνατό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!