Skip to main content
| Notaka

“Το κάλεσμα του ΟΠΕΚ στις ΗΠΑ για τη μείωση της παγκόσμιας προσφοράς πετρελαίου”.

Το κάλεσμα του ΟΠΕΚ στις ΗΠΑ για τη μείωση της παγκόσμιας προσφοράς πετρελαίου

Οι ΗΠΑ και ο ΟΠΕΚ συμφώνησαν ότι πρέπει να βρουν μια κοινή λύση έτσι ώστε να εξασφαλιστεί μια σταθερότητα στην αγορά πετρελαίου.

 Κάλεσμα προς τους Αμερικανούς παραγωγούς πετρελαίου απηύθυνε ο Γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Mohhamed Barkindo με στόχο να βοηθήσουν από την πλευρά τους να περιορισθεί η παγκόσμια προμήθεια πετρελαίου.
Συγκεκριμένα, τόνισε ότι: «Καλούμε τους φίλους μας να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί με όλη τη σοβαρότητα που απαιτείται».
Μιλώντας στο Φόρουμ Ενέργειας που διεξήχθη στο Νέο Δελχί της Ινδίας, ο Barkindo υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ και ο ΟΠΕΚ συμφώνησαν ότι πρέπει να βρουν μια κοινή λύση έτσι ώστε να εξασφαλιστεί μια σταθερότητα στην αγορά πετρελαίου.
Εν τω μεταξύ το CNBC, αναφέρει ότι η Σαουδική Αραβία που θεωρείται ο παγκόσμιος κολοσσός παραγωγής πετρελαίου, προχώρησε σε περικοπές των παραδόσεων του αργού πετρελαίου για τον Νοέμβριο, που φτάνουν τα 560.000 βαρέλια την ημέρα.
Η συγκεκριμένη ανακοίνωση είναι σύμφωνη με τη δέσμευση που υπογράφηκε έτσι ώστε να μειωθεί ο εφοδιασμός του πετρελαίου υπό την αιγίδα του ΟΠΕΚ.
Κλείνοντας ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ επισήμανε την Κυριακή ότι ο ΟΠΕΚ και οι υπόλοιποι παραγωγοί πετρελαίου ενδέχεται να προχωρήσουν σε ορισμένα έκτακτα μέτρα το 2018 νια να εξισορροπήσει η αγορά.

www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!