Skip to main content
| Notaka

“Τι πρέπει να γνωρίζουμε για το πετρέλαιο θέρμανσης”.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Αυτά πρέπει να γνωρίζεται για το πετρέλαιο Θέρμανσης.


Τι πρέπει να γνωρίζεται για το πετρέλαιο Θέρμανσης.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.), διευκρινίζει όσα πρέπει να γνωρίζουμε σχετικά με την παράδοση-παραλαβή του πετρελαίου θέρμανσης. 

Το πετρέλαιο θέρμανσης αποτελεί ακόμη και σήμερα το είδος θέρμανσης με την μεγαλύτερη κατανάλωση για εκατομμύρια καταναλωτές στη χώρα μας, είναι δε, το μοναδικό θερμαντικό προϊόν το οποίο είναι ορατό από τον καταναλωτή, αποθηκεύεται στο χώρο του και μπορεί να μετρηθεί από τον ίδιο η ποσότητα του με απόκλιση μικρότερη του 0,5%, καθώς επίσης διακινείται από πολλούς προμηθευτές με αποτέλεσμα να αποκλείεται η μονοπωλιακή εξάρτηση.

Τα μέλη της  Π.Ο.Π.Ε.Κ. όλο το χρόνο σας προμηθεύουν με καύσιμα για τις καθημερινές σας ανάγκες,  όπως και  το πετρέλαιο θέρμανσης. μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα Πρατήρια και τους Εμπόρους της γειτονιά σας.

 Η σωστή παραλαβή του καυσίμου είναι μία απλή διαδικασία και έχει ελάχιστους κανόνες που πρέπει να τηρούνται για την ασφάλεια και την πιστοποίηση της συναλλαγής.

Πριν την παράδοση πρέπει να μετρηθεί το καύσιμο που υπάρχει στη δεξαμενή όπως το ίδιο πρέπει να γίνει μετά τη παράδοση  και στις δύο περιπτώσεις οι μετρήσεις γίνονται παρουσία του παραλήπτη και του μεταφορέα, τα δε ύψη του καυσίμου  αναγράφονται υποχρεωτικά στο παραστατικό που εκδίδεται από τον τελευταίο.

Για να κάνουμε την επιμέτρηση περιμένουμε 2-3 λεπτά, έτσι ώστε να ηρεμήσει η επιφάνεια του πετρελαίου. 

Παράδειγμα: Μία ορθογώνια δεξαμενή που έχει μήκος 200 εκατοστά και πλάτος 100 εκατοστά ας υποθέσουμε ότι έχει 12 εκατοστά πετρέλαιο. Μετά την παραλαβή του πετρελαίου η στάθμη έχει ανέβει στα 88 εκατοστά.

Λύση: Ποσότητα (λίτρα ανά εκατοστό ύψους)= (200 Χ 100):1000=20 λίτρα ανά εκατοστό. Παραλάβαμε 88-12=76 εκατοστά και άρα κατά συνέπεια 76 Χ 20 = 1.520 λίτρα πετρελαίου.

  • Τα τοιχώματα της δεξαμενής μας να είναι κάθετα και ο πυθμένας της οριζόντιος. Τα τοιχώματα των δεξαμενών πετρελαίου ενδέχεται από το βάρος του πετρελαίου να έχουν παραμορφωθεί και να παρουσιάζουν “κοιλιές”, με αποτέλεσμα να παραλαμβάνουμε μεγαλύτερη ποσότητα από όση μετράμε με την βέργα.

Οι μετρητές που διαθέτουν τα βυτιοφόρα είναι πιστοποιημένοι, εγκεκριμένοι και σφραγισμένοι από τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες.

Ο καταναλωτής  δίνει τα στοιχεία του στον εκδότη του παραστατικού και για τη επιβεβαίωση μετά την αναγραφή σε αυτό ο καταναλωτής τα ελέγχει και υπογράφει το παραστατικό που εξέδωσε ο οδηγός, Ο  καταναλωτής ο οποίος είναι δικαιούχος επιδόματος πρέπει να αντιπαραβάλει τα στοιχεία του παραστατικού με αυτά που υπάρχουν στη φόρμα επιδότησης που έχει εκτυπώσει από το taxis ώστε με σιγουριά να πάρει την επιδότηση.

Μερικές φορές ο λογαριασμός της ΔΕΗ εκδίδεται ακόμη σε άτομο που απεβίωσε για αυτό ο παραλήπτης  πρέπει να δίνει το δικό του ΑΦΜ.

Ο κυβισμός  μεταλλικών δεξαμενών με κλασικά γεωμετρικά σχήματα όπως και των κυλινδρικών πλαστικών δεξαμενών είναι μία σχετικά εύκολη υπόθεση, αρκεί να ληφθεί υπόψη το τυχόν άνοιγμα (κοιλιά) των δεξαμενών που είναι ορατό με γυμνό μάτι και μάλιστα γίνετε ευκολότερο εάν βάλουμε μία ίσια βέργα στο πλάι και στο πάνω μέρος της δεξαμενής δημιουργώντας ένα Τ, για να δούμε πόσο παραμορφώνεται το γεωμετρικό σχήμα  μετά το γέμισμα. Η μέτρηση των δεξαμενών για να είναι  απόλυτα ακριβής πρέπει να γίνετε πάντα από το εσωτερικό της με μεταλλική βέργα και όχι με ξύλινη διότι το ξύλο ποτίζει και αλλοιώνει τη μέτρηση. Συνηθίζεται ο σοβαρός μεταφορέας να έχει  ειδική πάστα ώστε η ένδειξη να εμφανίζεται ακριβώς.

Για καλύτερη καύση και οικονομία  πρέπει να γίνετε κάθε χρόνο service στον κκαυ καυστήρα και τακτικός καθαρισμός της δεξαμενής από εξουσιοδοτημένο  καυστήρα και τακτικός καθαρισμός της δεξαμενής από εξουσιοδοτημένο προς τούτο συνεργείο..

Ζητήστε από τον μεταφορέα να κάνει έλεγχο για πιθανή ύπαρξη νερού στη δεξαμενή σας με την ειδική πάστα. Δεν υπάρχει περίπτωση να σας παραδώσει νερό κανένας από τους Πρατηριούχους – Εμπόρους, διότι το σύστημα εισροών-εκροών που διαθέτει το Πρατήριο και η εγκατάσταση του Εμπόρου, ανιχνεύει την ύπαρξη νερού στις δεξαμενές του πρατηρίου

Υπερβολικά χαμηλές τιμές θα πρέπει να δημιουργούν αίσθημα ανασφάλειας και επί πλέον ελέγχου, διότι τα περιθώρια κέρδους των Πρατηριούχων και Εμπόρων είναι πολύ μικρά. 

Π.Ο.Π.Ε.Κ.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!