Skip to main content
| Notaka

“ΠΟΜΙΔΑ: Ενστάσεις για την αυτόβουλη αυτονόμηση από την κεντρική θέρμανση στις πολυκατοικίες”.

ΠΟΜΙΔΑ: Ενστάσεις για την αυτόβουλη αυτονόμηση από την κεντρική θέρμανση στις πολυκατοικίες

Τεχνικό Σεμινάριο με θέμα «Θέρμανση και “αυτονόμηση” στις πολυκατοικίες».

 Διεξήχθη σήμερα 5/10 με επιτυχία στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΟΜΙΔΑ με παρουσία του Προέδρου του ΤΕΕ κ. Γιώργου Στασινού και του Προέδρου των Κατασκευαστών (ΟΜΚΟΕΕ) κ. Δημήτρη Καψιμάλη το πρώτο Τεχνικό Σεμινάριο με θέμα «Θέρμανση και “αυτονόμηση” στις πολυκατοικίες», με εισηγητή τον Πρόεδρο της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτο Παραδιά.
Ο κ. Παραδιάς τόνισε ότι η συζητούμενη στη Βουλή διάταξη του σν του ΥΠΕΝ, ερήμην της ΠΟΜΙΔΑ, που επιτρέπει την αυτόβουλη και ελεύθερη αυτονόμηση οποιουδήποτε οικονομικά ισχυρού συνιδιοκτήτη από το σύστημα κεντρικής θέρμανσης των πολυκατοικιών της χώρας ακόμη και όταν αυτό λειτουργεί κανονικά, ακόμη και με φυσικό αέριο, θα αποτελέσει πραγματικό δυναμίτη στα θεμέλια της κοινωνικής συμβίωσης στις πολυκατοικίες, αφού ο καθένας θα μπορεί να μετατρέψει το διαμέρισμά του σε μιά οιονεί «Καταλωνία», αγνοώντας και παραβιάζοντας κάθε αντίθετη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των υπολοίπων συνιδιοκτητών, τους οποίους καταδικάζει να «ψοφήσουν στο κρύο», όπως χαρακτηριστικά είπε, καταστρέφοντας ανεξέλεγκτα την αισθητική της πολυκατοικίας και δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα ασφάλειας στους λοιπούς ενοίκους της. 
Η διάταξη αυτή πρέπει να αποσυρθεί, ή να αναμορφωθεί  σύμφωνα με τις προτάσεις της ΠΟΜΙΔΑ, διαφορετικά οι συντάκτες της θα είναι υπεύθυνοι για μιά τεράστια κοινωνική και περιβαλλοντική καταστροφή, χωρίς προηγούμενο, και χωρίς τρόπο επανόρθωσης.   
-Μέτρα και τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια, πρότεινε ο Ενεργειακός Σύμβουλος της ΠΟΜΙΔΑ και UIPI Δρ. Απόστολος Ευθυμιάδης, αναλύοντας τον χρόνο απόσβεσης των επί μέρους μέτρων.
-Τη νέα διαδικασία τακτοποίησης αυθαιρέτων και τις νέες διατάξεις για την «Ηλεκτρονική «Ταυτότητα» κτιρίων, ανέλυσε η Πολιτική Μηχανικός-σύμβουλος ΠΟΜΙΔΑ κα Εφη Καράμπαμπα.
-Στα νομικά θέματα συνιδιόκτητων κτιρίων και τη νέα διάταξη για το «ανεπίτρεπτο» των μισθώσεων κτιρίων με αυθαιρεσίες αναφέρθηκε ο Δικηγόρος και στέλεχος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Αναστάσιος Βάππας.
-Στις εξελίξεις για τους δασικούς χάρτες, τις αναρτήσεις και τις ενστάσεις εναντίον τους αναφέρθηκε ο δασολόγος-μελετητής και σύμβουλος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Λευτέρης Καραπιδάκης.
-Στα διατηρητέα και ιστορικά κτίρια, και τα προβλήματα των ιδιοτκητών τους αναφέρθηκε ο αρχιτέκτων κ. Νίκος Χαρκιολάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Διατηρητέων Κτιρίων και Μνημείων, μέλους της ΠΟΜΙΔΑ
-Τις νέες διατάξεις για την αδειοδότηση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ανέλυσε ο Πολιτικός Μηχανικός κ. Μάνος Κρανίδης, μέλος ΔΣ της ΠΟΜΙΔΑ. 
-Στην αντισεισμική ασφάλιση κτιρίων στο ομαδικό πρόγραμμα ασφάλισης κτιρίων μελών “ΠΟΜΙΔΑ-INTERAMERICAN”, αναφέρθηκε ο ασφαλιστικός σύμβουλος ΠΟΜΙΔΑ κ. Νίκος Κεχαγιάογλου. 

www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!