Skip to main content
| Notaka

“B.Beurden (Shell): Στα 60 δολάρια το πετρέλαιο έως το τέλος της 10ετίας”.

B.Beurden (Shell): Στα 60 δολάρια το πετρέλαιο έως το τέλος της 10ετίας

Δεν θα ήταν “παράλογο” να προβλέψουμε το πετρέλαιο στα 60 δολάρια το βαρέλι στο τέλος της δεκαετίας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Royal Dutch Shell.

 Δεν είναι παράλογο να περιμένουμε τις τιμές του πετρελαίου στα 60 δολάρια το βαρέλι έως το τέλος της δεκαετίας,  δήλωσε  ο Διευθύνων Σύμβουλος της Royal Dutch Shell, Ben van Beurden στο CNBC.
Βεβαίως, αυτό δεν είναι μια μεγάλη αύξηση από τα σημερινά επίπεδα.
Το αργό πετρέλαιο του Brent σημείωσε άνοδο 0,38%, φθάνοντας στα $ 58,66 το βαρέλι την Τετάρτη, μετά την άνοδο 26 μηνών την Τρίτη, ενώ το αργό πετρέλαιο στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 0,5% στα $ 52,14 στις 12:00 μ.μ. HK / SIN.
Ο Van Beurden είπε ότι οι βραχυπρόθεσμες προβλέψεις για τις τιμές του πετρελαίου ήταν «πολύ δύσκολες», αλλά αναμένει ακόμα κέρδη.
“Νομίζω ότι οι τιμές του πετρελαίου πρόκειται να αυξηθούν με την πάροδο του χρόνου ως αποτέλεσμα του περιορισμού της αγοράς,” είπε. “Δεν είναι παράλογο να αναμένουμε οικονομικές προβολές γύρω στα 60 δολάρια πετρελαίου μέχρι το τέλος της δεκαετίας”.Η προσφορά πετρελαίου είναι πιο απρόβλεπτη από τη ζήτηση, πρόσθεσε van Beurden
Σημείωσε ότι η αύξηση της ζήτησης πετρελαίου ήταν αρκετά «συνεπής», με άνοδο περίπου 1,6 εκατομμύρια έως 1,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, με εξαίρεση τις περιόδους που σημειώθηκαν γεγονότα όπως η οικονομική κρίση.
Όμως, τα χαμηλά κέρδη στις τιμές του πετρελαίου δεν φαίνεται να επηρεάζουν σημαντικά την απόδοση της εταιρείας.
Η Royal Dutch Shell αναμένει να έχει ένα “σημαντικό, υψηλότερο ποσό” ελεύθερης ταμειακής ροής με το πετρέλαιο στα $ 60 το βαρέλι από ό, τι πριν στα $ 90 δήλωσε ο van Beurden.
“Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα το παίξει”, είπε, προσθέτοντας ότι όσοι δραστηριοποιούνταν στον τομέα των βασικών προϊόντων πρέπει να προετοιμαστούν για υποχωρήσεις.

www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!